Cristian Tudor Popescu: Componenta fundamentală a lui Băsescu este prostirea pe faţă a poporului

| 09 apr, 11:20

Cristian Tudor Popescu îl critică dur pe Traian Băsescu pentru ultimele declaraţii publice ale acestuia pe tema justiţiei, susţinând că omul este de "o fățărnicie fără margini" şi "pentru interesul lui personal, a fost capabil să dea orice principiu la întors".

Cristian Tudor Popescu spune că fostul președinte este "scos din minți", de fapt, de prezența Elenei Udrea la Rahova.

"Eu mă gândesc, auzind aceste vorbiri ale dlui Băsescu, la acei susținători ai lui de-a lungul anilor, acei votanți ai lui, care nu l-au preferat pentru mârlănie, pentru agresivitate, pentru cinism, pentru fățărnicie, ci aceia care au crezut că omul acesta chiar are intenția să aducă mai multă dreptate în țara asta, să elibereze justiția de presiuni politice, să nu mai fie nimeni, indiferent de rang, care să se cocoațe deasupra legii – oameni care au crezut în Traian Băsescu, fără să se identifice cu caracterul lui infect.

Și mă întreb ce e în sufletul lor acum. Eu nu am altă imagine pentru domnul Traian Băsescu decât aceea a unui maimuțoi periculos care s-a aflat la comanda unui avion. Este imaginea pe care o impune acum dl. Traian Băsescu și pe care eu o știu din 2004, (...) când Traian Băsescu a riscat ucrainizarea României.

Întotdeauna, acest om, pentru interesul lui personal, a fost capabil să dea orice principiu la întors, să nege astăzi ceea ce a susținut ieri. (...) Din discuțiile pe care le-am avut cu dl. Băsescu am înțeles un lucru: că omul acesta nu are nimic sfânt. Nu există nimic ce respectă omul acesta, nu are niciun scrupul, este capabil de orice. Este capabil să devină astăzi aliatul hoților și al hăulitorilor de televizor. Cealaltă componentă fundamentală a domnului Băsescu, pe lângă cinism și fățărnicie, (este – n.r.) prostirea în față, pe care o practică la adresa acestui popor de ani de zile", a spus CTP, la Digi24.

Jurnalistul a arătat că, prin atacul la justiţie, Traian Băsescu "ne tratează din nou ca pe antropoizi".

"Păi, cum, când are fratele, după ce a stat în pușcărie cât a stat și acum este în domiciliu forțat – știm cu toții pentru ce –, când ginerele lui este cercetat pentru șantaj, când pupila lui – ar fi trebuit să încep cu ea – se află la Rahova, cu acuzații foarte grave de corupție, deci în aceste condiții, dl. Băsescu atacă justiția, atacă vârfurile justiției din România.

Orice cetățean de bun-simț din țara asta (...) ar fi spus: domnule, dacă am problemele astea în legătură cu persoane foarte apropiate de mine este corect să tac în raport cu justiția. Trebuie să tac, pentru că sunt în cauză, pentru că nimeni nu poate să ia în serios ceea ce spun în clipa în care sunt, de fapt, scos din minți de prezența acestei doamne la Rahova. Despre asta este vorba.", a spus CTP.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 apr, 12:03
Dan Slugarescu
domnule,cand vad legionari,fascisti,masini de facut bani si de fapt nu exista,dar eu scriu si iau bani pentru aceasta,oricine isi da seama de caracterul individului
doar el nu,in schimb da lectii de moralitate...
faptul ca niste apropiati de-ai mei,au probleme cu justitia,nu ma poate impiedica in democratie,sa-mi exprim opiniile
evident,pot sa am sau sa nu am dreptate
exact cum eu cred ca Tinu a fost sinucis,de exemplu

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ