ION CRISTOIU, despre arestarea doctorului Yassin: "un adevărat cutremur pe scena politică românească"

| 10 apr, 19:24

Jurnalistul Ion Cristoiu susține că în jurul lui Yassin gravitează două personaje-cheie: Traian Băsescu și Florian Coldea, iar prin arestarea acestuia, Kovesi le dă lovitura decisivă celor doi.

”Prin arestarea doctorului Yassin, Codruța Kovessi îi arată pisica lui Florian Coldea!

Una dintre cele mai ciudate întîmplări din răfuiala pentru Putere dintre bandele alcătuite din politicieni, ștabi ai Structurilor și oameni de afaceri pentru teritoriu și bani, în golul de Putere ivit după plecarea lui Traian Băsescu de la Cotroceni și președinția de concediu de lux a lui Klaus Iohannis, rămîne arestarea doctorului Mohamad Yassin de către DNA condusă de Lulutza, pe numele ei de buletin Codruța Kovesi.

Doctorul Yassin a fost arestat de DNA sub acuzația de trafic de influență. Potrivit Rechizitoriului întocmit de subordonații Lulutzei, doctorul Yassin i-ar fi pretins lui Omar Hayssam, în 2014 (!!!), suma de 2 milioane de euro, în schimbul obținerii unui recurs în anulare la pedeapsa de peste 20 de ani închisoare. La cine ar fi urmat să intervină Yassin pentru eliberarea lui Hayssam? Potrivit Rechizitoriului, de care Lulutza s-a îngrijit să ajungă la presă, Yassin ar fi urmat să intervină la Traian Băsescu.

Să leșini, nu alta, cînd vezi ce poate pui capul Lulutzei!

Pe 26 aprilie 2006, Omar Hayssam a șters-o din țară sustrăgîndu-se anchetei penale.

A fost pentru Statul român, pentru Servicii, dar și pentru Traian Băsescu, unul dintre cele mai negre momente.

Din ce știu eu, la ordinul lui Traian Băsescu, s-a înființat la SRI un grup de lucru condus de Florian Coldea, pentru aducerea lui Omar, ca un fel de spălare a rușinii naționale care a fost fuga sa.

Grupul, condus efectiv de Florian Coldea, a lucrat timp de 7 ani pentru descoperirea și aducerea lui Omar în țară. Spun efectiv, deoarece Florian Coldea personal a fost de nenumărate ori pe teren, în Siria, de ajunsese să cunoască țara lui Assad mai ceva ca un sirian. Operațiunea n-a fost deloc ușoară. Hayssam se refugiase în Siria și se pusese sub protecția Serviciilor Secrete siriene. În cadrul Operațiunii, Traian Băsescu și-a asumat misiunea de-a-l cultiva pe Bashar al-Assad. Nici președintelui Siriei nu-i era prea ușor, să ni-l dea, într-un regim de tip arab, unde clanurile sunt mai tari decît statul. Cînd a venit Bashar al-Assad în România, în noiembrie 2010, l-am întrebat, în interviul luat în exclusivitate, despre Omar și mi-a răspuns destul de reticent că e în închisoare și că problema unei extrădări se va pune abia după ce Parlamentul sirian va aproba o convenție cu România. Omar a ieșit din închisoare, dar a intrat sub protecția serviciilor secrete siriene. Grupul condus de Florian Coldea a aflat unde se ascundea. Pentru luarea lui din locația respectivă era nevoie ca serviciile secrete siriene să se întoarcă nițel cu spatele, astfel încît să poată spune că n-au văzut cînd a fost luat de români.

Pe 19 iulie 2013, Omar a fost adus în România. Traian Băsescu l-a felicitat pe Florian Coldea și a declarat c-a fost una dintre marile realizări ale mandatului său.

Avea și de ce să-l felicite pe Florian Coldea.

Operațiunea Omar a fost una dintre cele mai strălucite Operațiuni din istoria serviciilor secrete românești, o Operațiune de manual de Intelligence, pentru care SRI ar trebui invidiat de serviciile secrete mari ale lumii.

Cum să crezi în aceste condiții denunțul făcut tocmai de Omar Hayssam, cel adus în România și condamnat să putrezească în închisoare? Cum să crezi c-ar putea fi ceva serios în făgăduiala lui Yassin, dacă a fost așa ceva, că va interveni la Traian Băsescu, pentru ca Omar, cel pentru care Traian Băsescu a ordonat o Operațiune care a durat 7 ani, să scape din pușcărie prin recurs în anulare?

Ei bine, în România s-a găsit un procuror DNA care să-l aresteze pe Yassin sub acuzația de trafic de influență la Traian Băsescu.

Era drogat procurorul?

Nu, era subordonat al Codruței Kovesi, cea care a instrumentat toată mizeria asta cu Traian Băsescu, trecut într-un Rechizitoriu trimis presei drept cel care ar fi urmat să-l scoată din inchisoare pe Omar.

Dînd din nou în Traian Băsescu (arestarea lui Yassin a dus imediat la activarea teoriilor conspiraționiste), Codruța Kovesi a dat însă și-n Florian Coldea.

Să se fi rupt lanțul de iubire dintre cei doi?

Nu-i exclus.

Așa cum arătam pe cristoiublog.ro anterior, cele trei interviuri de un tupeism de urcată în copac ale Lulutzei sunt tot încercări de a arăta că SRI are o contribuție neglijabilă la Epopeea numită Lupta împotriva corupției.

De luptat se luptă doar DNA, adică numai Ea!

Prin Afacerea Yassin Lulutza îi arată pisica lui Florian Coldea.

Nu v-am spus eu c-a luat-o apa?!”, susține Ion Cristoiu, pe blogul personal.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
11 apr, 12:19
mockingbird
Tare ma tem ca maestrul Cristoiu are si el niste bube in cap. Trage pe foc automat in Lulutza, pentru ca in clipa trista a saltarii, cu muzica de catuse, sa ne sparga la sentiment, precum Angela Gheorghiu in scena finala din Tosca.
11 apr, 10:08
nicu
Se cauta cu DISPERARE,un fir de ATA,care sa-l tina departe de politica pe Basescu!Uluitor cum se percep actiunile BUNE,ale lui Basescu,si se incearca ducerea lor in DERIZORIU!Basescu este un PATRIOT CONVINS!A facut fata ,celui mai lung mandat care nu a fost deloc usor....Sa indraznesti ,sa dai Tarii LEGE,intr-o tara in care si PRUNCII sant corupti e ca si cum ai arata CRUCEA SATANEI!Basescu a facut ce altii nu au indraznit nici sa gandeasca!Basescu,INSEAMNA, LEGEA!Cand rostesti numele sau,iti vine automat in cap darzenia cu care a luptat sa o infiinteze!Daca Politicienii ar striga JOS JUSTITIA,ar da arama pe fata....Deci,e mai PRODUCTIV sa se strige JOS BASESCU!Si dupa ce a ajuns la pensie,nu este lasat in pace!Munca lui,realizarile sale,se vor a fi demolate!Justitia ESTE deja sub Control,politic ,PUCIST!Reprezentantul lor este subalternul lui COLDEA!Johannes!Au tergiversat dosarul sau,impreuna cu LIVIA STANCIU,si au numit o marioneta SANTAJABILA la Cotroceni!Avid dupa functii,Johannes a acceptat la GRIVCO,acest ROL.Presedinte REPREZENTATIV.ATAT!In rest,Tara este TOT DE PONTA si TATA SARBU,condusa!Oare partenerii NATO,sant legati la OCHI?Nu cred.Curand ,va exploda si acest BUBOI!
16 apr, 11:41
preda
r. ptr. Nicu.
de ce nu-l iei acasa pe Băsescu. Vad ca te pui scut , ca e cel mai tare dintre președinții acestei tari ( Romania). Dar dupa mine e cel mai corupt președinte, cel mai depravat, cel mai betiv ....... si e lunga lista. Se apropie funia de gard si la Băsescu. Mai vedem Nicule ( poate te duci cu piftele in vizita. hai ne mai dam raspunsuri.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ