Ion Cristoiu o DESFIINȚEAZĂ pe Kovesi: Să leșini, nu alta, cînd vezi ce poate pui capul Lulutzei!

| 10 apr, 09:43

Editorialistul Ion Cristoiu o atacă dur pe șefa DNA în cel mai recent articol de pe blogul personal. Ion Cristoiu consideră că prin arestarea doctorului Yassin, Codruța Kovessi îi arată pisica celui mai important om din SRI, Florian Coldea.

"Una dintre cele mai ciudate întîmplări din răfuiala pentru Putere dintre bandele alcătuite din politicieni, ștabi ai Structurilor și oameni de afaceri pentru teritoriu și bani, în golul de Putere ivit după plecarea lui Traian Băsescu de la Cotroceni și președinția de concediu de lux a lui Klaus Iohannis, rămîne arestarea doctorului Mohamad Yassin de către DNA condusă de Lulutza, pe numele ei de buletin Codruța Kovesi.

Doctorul Yassin a fost arestat de DNA sub acuzația de trafic de influență. Potrivit Rechizitoriului întocmit de subordonații Lulutzei, doctorul Yassin i-ar fi pretins lui Omar Hayssam, în 2014 (!!!), suma de 2 milioane de euro, în schimbul obținerii unui recurs în anulare la pedeapsa de peste 20 de ani închisoare. La cine ar fi urmat să intervină Yassin pentru eliberarea lui Hayssam? Potrivit Rechizitoriului, de care Lulutza s-a îngrijit să ajungă la presă,  Yassin ar fi urmat să intervină la Traian Băsescu.

Citeşte şi: Ion Cristoiu, ATAC la Kovesi: "Pe Lulutza a luat-o deja apa. Are postura de proprietară a cătușelor din România"


Să leșini, nu alta, cînd vezi ce poate pui capul Lulutzei!
Pe 26 aprilie 2006, Omar Hayssam a șters-o din țară sustrăgîndu-se anchetei penale.  A fost pentru Statul român, pentru Servicii, dar și pentru Traian Băsescu, unul dintre cele mai negre momente.  Din ce știu eu, la ordinul lui Traian Băsescu, s-a  înființat la SRI un grup de lucru condus de Florian Coldea, pentru aducerea lui Omar, ca un fel de spălare a rușinii naționale care a fost fuga sa.

Grupul, condus efectiv de Florian Coldea, a lucrat timp de 7 ani pentru descoperirea și aducerea lui Omar în țară. Spun efectiv, deoarece Florian Coldea personal a fost de nenumărate ori pe teren, în Siria, de ajunsese să cunoască țara lui Assad mai ceva ca un sirian. Operațiunea n-a fost deloc ușoară. Hayssam se refugiase în Siria și se pusese sub protecția Serviciilor Secrete siriene. În cadrul Operațiunii, Traian Băsescu și-a asumat misiunea de-a-l cultiva pe Bashar al-Assad. Nici președintelui Siriei nu-i era prea ușor, să ni-l dea, într-un regim de tip arab, unde clanurile sunt mai tari decît statul. Cînd a venit Bashar al-Assad în România, în noiembrie 2010, l-am întrebat, în interviul luat în exclusivitate, despre Omar și mi-a răspuns destul de reticent că e în închisoare și că problema unei extrădări se va pune abia după ce Parlamentul sirian va aproba o convenție cu România. Omar a ieșit din închisoare, dar a intrat sub protecția serviciilor secrete siriene. Grupul condus de Florian Coldea a aflat unde se ascundea. Pentru luarea lui din locația respectivă era nevoie ca serviciile secrete siriene să se întoarcă nițel cu spatele, astfel încît să poată spune că n-au văzut cînd a fost luat de români.

Pe 19 iulie 2013, Omar a fost adus în România. Traian Băsescu l-a felicitat pe Florian Coldea și a declarat c-a fost una dintre marile realizări ale mandatului său.  Avea și de ce să-l felicite pe Florian Coldea. Operațiunea Omar a fost una dintre cele mai strălucite Operațiuni din istoria serviciilor secrete românești, o Operațiune de manual de Intelligence, pentru care SRI ar trebui invidiat de serviciile secrete mari ale lumii.

Cum să crezi în aceste condiții denunțul făcut tocmai de Omar Hayssam, cel adus în România și condamnat să putrezească în închisoare? Cum să crezi c-ar putea fi ceva serios în făgăduiala lui Yassin, dacă a fost așa ceva, că va interveni la Traian Băsescu, pentru ca Omar, cel pentru care Traian Băsescu a ordonat o Operațiune care a durat 7 ani, să scape din pușcărie prin recurs în anulare?

Ei bine, în România s-a găsit un procuror DNA care să-l aresteze pe Yassin sub acuzația de trafic de influență la Traian Băsescu.
Era drogat procurorul?  Nu, era subordonat al Codruței Kovesi, cea care a instrumentat toată mizeria asta cu Traian Băsescu, trecut într-un Rechizitoriu trimis presei drept  cel care ar fi urmat să-l scoată din inchisoare pe Omar.

Dînd din nou în Traian Băsescu (arestarea lui Yassin a dus imediat la activarea teoriilor conspiraționiste), Codruța Kovesi a dat însă și-n Florian Coldea. Să se fi rupt lanțul de iubire dintre cei doi? Nu-i exclus", conchide Ion Cristoiu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 apr, 12:22
HORIA
dl.Cristoiu...desfiinteeaza pe Koevesi
un pic de bun simt,aceasta doamna face ce Nimeni nu a facut in tara asta,furata,mintita hotita,mai mult cred ca dl. Cristoiu are obligatia de a fi obiectiv ,nepartinitor,nu cred ca un jurnalist are vreun dreprt sa -i desfiintteeze pe cei care vor sa faca ceva ptr. tara asta

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ