Percheziţii la sediile PNL şi PSD din Ploieşti

| 09 apr, 15:39

DNA efectuează, joi, percheziții la sedii PSD și PNL din Ploiești. Procurorii verifică sponsorizările făcute pentru cele două partide.

Procurorii DNA efectuează, joi, percheziții la sediile PSD și PNL din Ploiești, în cadrul dosarului în care este anchetat cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herțanu.

Mai multe documente au fost ridicate în cadrul perchezițiilor care vizează sponsorizările făcute către cele două partide.

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins, miercuri, cererea lui Iulian Herțanu, cumnatul premierului Victor Ponta, de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu, într-un dosar legat de fraudarea unui contract finanțat din fonduri europene. Decizia instanței nu este definitivă, iar Herțanu poate face contestație.

Iulian Herțanu, acționar la SC Grossman Engineering Group SRL, a fost arestat preventiv pe 18 februarie, el fiind acuzat de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, schimbarea nelegală a destinației fondurilor europene și pentru evaziune fiscală.

Aceleași acuzații au fost reținute și în cazul oamenilor de afaceri Mihail Marian Coman și Vladimir Răzvan Ciorbă.

Acuzațiile se referă la modul în care a fost acordat în ianuarie 2012 un contract având ca obiect "Extindere rețele de canalizare în orașul Comarnic" de către SC Hidro Prahova SA Ploiești (societate cu capital integral de stat, la care Consiliul Județean Prahova este acționar majoritar), Asocierii SC Grossman Engineering Group SRL — SC Euro Construct Trading 98 SRL.

Astfel, DNA susține că, în perioada 2011 — 2015, Iulian Herțanu — administrator de drept și, începând cu data de 25 aprilie 2014, administrator de fapt al SC Grossman Engineering Group SRL, și angajat al CVR Asfalt Construct Group SRL, Vladimir Ciorbă — administrator/asociat la CVR Asfalt Construct Group SRL și CVR Activities Group SRL București și SC Gefam Pro SRL și Mihail Coman — administrator/asociat la SC Indserv SRL Ploiești și SC Indserv Proiect SRL Ploiești și angajat al SC Hidro Prahova SA (în calitate de consilier al directorului general) au constituit un grup infracțional pentru a acționa în vederea adjudecării frauduloase a unui contract de lucrări finanțat preponderent din fonduri europene și însușirii nelegale a unor importante sume de bani, prin schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor obținute în cadrul proiectului cu finanțare europeană.

De asemenea, aceștia au urmărit sustragerea de la plata contribuțiilor datorate către stat, prin evidențierea unor cheltuieli nereale sau operațiuni fictive în documentele societăților pe care le-au controlat.

Contractul având ca obiect "Extindere rețele de canalizare în orașul Comarnic'' atribuit de SC Hidro Prahova SA Ploiești Asocierii SC Grossman Engineering Group SRL — SC Euro Construct Trading 98 SRL a fost semnat la data de 13 ianuarie 2012.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 apr, 15:52
Av.Abraham Judeteanu
Hertanu era prieten cu toti din USL..(PSD+PNL)
hai USL...
hai DNA..

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ