BOMBĂ! Dorin și Alin Cocoș l-au turnat la DNA pe fostul șef al ANI

| 09 apr, 16:12

În rechizitoiul remis azi instanței de judecată de procurorii DNA în Dosarul ANRP II în care a fost inculpat și fostul șef al ANI, Horia Georgescu, apar numele lui Dorin Cocoș și Alin Cocoș în calitate de denunțători principali. Ei le-au dat procurorilor date concludente astfel încât într-un timp record, dosarul a fost trimis în judecată:

Iată denunțul celor doi Cocoș:

La data de 04.03.2015, COCOŞ DORIN a formulat un denunţ, înregistrat sub nr. 10/P/2015, prin care a arătat în cursul anului 2010 a purtat o discuţie cu SLAV CONSTANTIN, SLAV NICOLAE (veri prin alianţă cu fosta sa soţie, CHIRIAC OLGUŢA) şi DUMITRESCU RĂZVAN CONSTANTIN, cărora le-a spus că are intenţia să cumpere drepturi litigioase rezultate din dosare de despăgubire de la anumite persoane care parcurseseră, în prealabil, procedura de judecată şi aveau soluţii favorabile emise de către Curtea de Apel Bucureşti, rămase definitive.

Despre aceste drepturi litigioase, COCOŞ DORIN a arătat că a luat cunoştinţă de la fiul lui, COCOŞ ALIN, care şi acesta la rândul lui primise informaţii în acest sens de la o persoană cu numele MOISE SEBASTIAN. Intermediarul tranzacţiilor a fost acesta din urmă, care i-a transmis, prin COCOŞ ALIN, pretenţiile financiare ale vânzătorilor de drepturi litigioase pentru unele imobile situate în judeţul Argeş.

Denunţătorul a arătat că a remis copii de pe actele privind drepturile litigioase lui DIACOMATU SERGIU, care în acea perioadă deţinea funcţia de vicepreşedinte în cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor – comisia de fond funciar, pentru ca acesta să verifice legalitatea şi corectitudinea actelor respective. Ulterior, COCOŞ DORIN a procedat la cumpărarea acestor drepturi, prin intermediul numiţilor SLAV CONSTANTIN, SLAV NICOLAE şi DUMITRESCU RĂZVAN CONSTANTIN, întrucât acesta a dorit să-şi protejeze identitatea în cazul unor eventuale informări mediatice.

Plata s-a realizat prin intermediul fiului acestuia, COCOŞ ALIN, care, la rândul său, a transmis sumele de bani primite de la COCOŞ DORIN intermediarului MOISE SEBASTIAN.

După încheierea contractelor de cesiune, COCOŞ DORIN le-a transmis lui SLAV CONSTANTIN, SLAV NICOLAE şi DUMITRESCU RĂZVAN CONSTANTIN să se ocupe personal de depunerea actelor de revendicare la A.N.R.P., aceştia fiind cei care au obţinut atât deciziile cât şi titlurile de conversie.

Pentru soluţionarea cu prioritate a dosarelor de despăgubire, COCOŞ DORIN l-a rugat pe DIACOMATU SERGIU să urgenteze introducerea acestora în comisia de avizare. Drept urmare, dosarele au fost avizate într-un termen foarte scurt, în câteva zile, respectiv în câteva săptămâni. Pentru această intervenţie DIACOMATU SERGIU i-a solicitat, iar DORIN COCOŞ i-a achitat, în două tranşe, suma de 400.000 euro, în incinta EURO HOTEL. Dosarele de retrocedare despre care a făcut referire în denunţ COCOŞ DORIN sunt nr. 21567/FFCC/2010, 21997/FFCC/2010, 22139/FFCC/2010 şi 22076/FFCC/2010.

COCOŞ DORIN a mai arătat în denunţul formulat că de remiterea sumei de bani ştiau atât SLAV CONSTANTIN, SLAV NICOLAE, DUMITRESCU RĂZVAN CONSTANTIN, cât şi fiul acestuia COCOŞ ALIN. Suma de bani plătită lui DIACOMATU SERGIU a provenit din sumele de bani luate de la SLAV CONSTANTIN, SLAV NICOLAE şi DUMITRESCU RĂZVAN CONSTANTIN ca urmare a vânzării drepturilor litigioase. Restul banilor au rămas în contul acestora, însă la dispoziţia lui COCOŞ DORIN, acesta fiind în fapt beneficiarul lor real.

Cu privire la suma de 400.000 euro pe care COCOŞ DORIN i-a dat-o lui DIACOMATU SERGIU în biroul acestuia din incinta EURO HOTEL, acesta a precizat că de faţă a fost şi fiul acestuia COCOŞ ALIN, însă doar în momentul remiterii uneia dintre tranşe şi ulterior i-a precizat fiului său, în mod generic, că astfel s-a revanşat faţă de serviciile lui DIACOMATU SERGIU.

La data de 03.03.2015 COCOŞ ALIN a formulat un denunţ, înregistrat sub nr. 10/P/2015, prin care a arătat că la sfârşitul anului 2010 sau începutul anului 2011, în timp ce se afla în biroul tatălui acestuia, COCOŞ DORIN, din incinta Euro Hotels, a observat că acesta i-a dat lui DIACOMATU SERGIU IONUŢ o sacoşă în care se afla o sumă de bani.

După ce DIACOMATU SERGIU IONUŢ a ieşit din birou l-a întrebat pe DORIN COCOŞ ce reprezintă aceşti bani, iar acesta i-a răspuns că s-a revanşat faţă de DIACOMATU SERGIU IONUŢ, întrucât acesta îl ajutase în problema soluţionării unui număr de patru dosare de retrocedare aflate pe rolul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, dosare care erau înregistrate pe numele unor rude şi cunoştinţe ale acestora pe nume SLAV CONSTANTIN, SLAV NICOLAE şi DUMITRESCU RĂZVAN. COCOŞ ALIN a precizat faptul că a aflat după aproximativ şase luni sau un an, că suma remisă lui DIACOMATU SERGIU IONUŢ, pentru cele patru dosare, era de 400.000 euro.

Ulterior, a aflat atât de la tatăl lui, cât şi de la DUMITRESCU RĂZVAN şi SLAV NICOLAE că o parte din banii daţi lui DIACOMATU SERGIU IONUŢ au provenit din preţul încasat de aceştia din vânzarea acţiunilor obţinute.

În legătură cu dosarele aflate pe rolul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, înregistrate pe numele verilor acestuia şi pentru care DIACOMATU SERGIU a intervenit, în vederea soluţionării cu celeritate a acestora, în schimbul sumei de 400.000 euro, COCOŞ ALIN a declarat că în perioada 2009-2010 a avut o discuţie cu un prieten al acestuia, pe nume MOISE SEBASTIAN, acesta din urmă spunându-i că are cunoştinţă de vânzarea unor drepturi litigioase şi că doreşte să îl întrebe pe tatăl lui, COCOŞ DORIN, dacă este interesat să le cumpere.

COCOŞ ALIN a arătat că, după ce a discutat cu tatăl lui, acesta i-a spus că doreşte să cumpere în anumite cote procentuale aceste drepturi, însă nu în nume propriu, ci prin intermediul unor rude şi cunoştinţe. Astfel, i-a nominalizat pe SLAV CONSTANTIN, SLAV NICOLAE şi DUMITRESCU RĂZVAN CONSTANTIN, care urmau să cumpere aceste drepturi litigioase cu banii daţi de către tatăl său.

Cumpărarea acestor drepturi litigioase s-a efectuat prin intermediul lui COCOŞ ALIN care primea banii de la tatăl său, COCOŞ DORIN, îi transmitea mai departe suma de bani intermediarului MOISE SEBASTIAN, iar acesta din urmă încheia actele de cesiune la diverse birouri notariale împreună cu SLAV CONSTANTIN, SLAV NICOLAE şi DUMITRESCU RĂZVAN CONSTANTIN şi vânzătorii drepturilor litigioase.

Conform art. 10 alin. 1 din Regulamentului de organizare şi funcţionare al A.N.R.P., vicepreşedintele acestei instituţii DIACOMATU SERGIU avea rang de subsecretar de stat, fiind numit prin decizie de către Primul-Ministru al Guvernului.

La data de 10.03.2015, Guvernul României a transmis Raportul de control al Corpului de control al Primului-Ministru privind verificările efectuate la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor în legătură cu modul de îndeplinire a atribuţiilor în procesul de aplicare a dispoziţiilor Legii nr. 10/2001, prin care se sesizează încălcări ale dispoziţiilor legale privind modul de îndeplinire a atribuţiilor în procesul de aplicare a dispoziţiilor Legii nr. 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate în mod abuziv în perioada 06 martie 1945 – 22 decembrie 1989, pentru perioada 2008-2011, sesizare care a fost înregistrată la dosarul nr. 10/P/2015.

Citeşte şi: Horia Georgescu, Marko Attila şi Theodor Nicolescu, trimişi în judecată

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ