Elena Udrea, mesaj pentru DENUNŢĂTORI în Vinerea Mare

| 10 apr, 14:38

Judecătorii de la Înalta Curte au rămas în pronunțare după finalizarea şedinţei de judecată în cazul Elenei Udrea, care a solicitat înlocuirea arestului preventiv cu o măsură mai uşoară, respectiv arest la domiciliu sau control judiciar în dosarul "Gala Bute".

Elena Udrea a fost prezentată vineri la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde s-a judecat o cerere prin care solicită înlocuirea arestului preventiv cu o măsură mai ușoară, respectiv arest la domiciliu sau control judiciar, în dosarul "Gala Bute".

În momentul în care a fost scoasă din sala de judecată, Elena Udrea a fost întrebată dacă îi iartă pe cei care au denunțat-o la DNA.  "Doar Dumnezeu iartă", a fost răspunsul dat de Elena Udrea, conform Agerpres.

Citește și: ELENA UDREA se pregăteşte de ATACURI dure

Pe de altă parte, avocatul acesteia, Marius Striblea, a declarat că nu mai există niciun motiv ca Elena Udrea să mai fie ținută în arest preventiv.

"Am demonstrat judecătorului că, de la momentul în care s-a prelungit măsura preventivă și până astăzi, temeiurile avute în vedere de judecătorul care a prelungit măsura s-au schimbat. Toate probele care au fost după data de 23 martie au reliefat o altă situație de fapt și au combătut teza inițială a parchetului", a spus avocatul.

Marius Striblea a mai spus că a fost declasificat raportul SPP, document în care se arată că, în legătură cu data de 6 octombrie 2011, nu se pot da detalii pentru că acest tip de date nu pot fi stocate de SPP.

În opinia sa, acuzația de luare de mită adusă Elenei Udrea se bazează în continuare doar pe declarația lui Gheorghe Nastasia.

În dosarul "Gala Bute", Elena Udrea a fost acuzată inițial de abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite și luare de mită. Ulterior, DNA a pus-o sub acuzare pentru alte trei infracțiuni de luare de mită și spălare de bani.

Udrea mai este cercetată și în dosarul "Microsoft", însă ea nu are nicio interdicție în acest dosar.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ