CTP DEMONTEAZĂ o tradiție ținută de toți românii: Tăierea mielului de Paşte nu are nicio legătură cu răstignirea lui Iisus

| 13 apr, 17:37

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu scrie în cel mai recent editorial al său că "tăierea mielului de Paşte nu are nicio legătură cu răstignirea lui Iisus! Mântuitorul nu le dă să mănânce şi să bea apostolilor, la Cina cea de Taină, nici carnea, nici sângele vreunui animal, ci pâine şi vin, ca trup şi sânge ale Lui", subliniază jurnalistul.

"Cu cretincioşii n-are rost să stau de vorbă. Printre nenumăratele blesteme şi injurii „creştineşti”, unii au ajuns să-mi spună că aş confunda novotestamentara omorâre a pruncilor din ordinul regelui Irod, pentru a-L pierde pe Iisus, cu infanticidul lui Dumnezeu din Egipt, veterotestamentar...", scrie CTP în gândul.

Sumbrul adevăr e că aceşti ultraşi ortodocşi n-au citit Biblia şi nici n-au de gând! Există însă şi creştini civilizaţi, cu bună-cuviinţă şi bună conştiinţă, pe care îi respect. Lor mă simt dator a le da de gândit în legătură cu:

- Urarea tradiţională creştină este „Paşte fericit!”, nu „Răstignire fericită!” sau „Înviere fericită!”.

- Paştele sunt o veche sărbătoare evreiască, nu creştină. Patimile şi Învierea lui Iisus s-au întâmplat pur şi simplu de Pesah, suprapunându-se simbolic.

- Tăierea mieilor de Pesah e o reminiscenţă a jertfei aduse de evrei ca să li se salveze viaţa şi să fie liberi, cu preţul omorârii copiilor de altă etnie. Iată de ce „Paşte fericit!” poate fi tradus ca: „Genocid fericit!”.

- Iisus este numit de Ioan Botezătorul, când se întâlnesc prima oară, „Mielul lui Dumnezeu”, sensul fiind de Neprihănit, ce va lua asupra Sa toate păcatele lumii prin sacrificiu.

- De aici, confuzia.

- Tăierea mielului de Paşte nu are nicio legătură cu răstignirea lui Iisus!


- Mântuitorul nu le dă să mănânce şi să bea apostolilor, la Cina cea de Taină, nici carnea, nici sângele vreunui animal, ci pâine şi vin, ca trup şi sânge ale Lui.

- Dumnezeu a dat evreilor instrucţiuni amănunţite cum să măcelărească şi să mănânce mielul pascal. Iisus n-a cerut jertfa niciunei fiinţe, în afară de Sine...

Sărbătoarea Învierii ar fi mai pură, mai creştinească, fără înfulecarea rituală a mieilor!", conchide jurnalistul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 apr, 02:17
thirteen
Corect...CTP are dreptate pana la un punct...taierea mielului de Paşte nu are nicio legătură cu răstignirea lui Iisus.De fapt este o practica de cand lumea in cresterea oilor care se mentine pana azi adica inainte de "impreunatul oilor" se sacrificau mieii (in vechime erau adusi ofranda zeilor sangele si sacrificiul in sine si carnea consumata sau vanduta).Obiceiul are o logica deoarece oile se dau la cioban sa le pastoreasca si sa le mulga apoi revin produse din lapte proprietarilor oilor deci este ilogic sa dai oaia cu miel .Mieii care se tin de prasila se tin pe langa gospodarie si nu langa oi ca sa le bea laptele..
14 apr, 01:34
Tavi
Ai grija de batrinete acuma pina esti tinar
Citeste acest anunt"Toate visele noastre se vor realiza, daca avem curajul sa le urmam" spune Walt Disney.Timp de lucru in functie de propriile posibilitati. Nu este necesara experienta.Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail.(Contactati-ma doar pe e-mail). Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice,cereti detalii "PROIECT" la adresa de email: [email protected] Oferim si solicitam seriozitate!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ