CTP îi dă lecții de gramatică lui Klaus Iohannis: Am avut destui preşedinţi cu greşeli de limba română

| 31 mar, 22:17

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu l-a criticat, marţi, pe preşedintele Klaus Iohannis pentru greşeala sa gramaticală din timpul discursului ţinut după 100 de zile de mandat. Cristian Tudor Popescu a spus că ar fi bine ca șeful statului să spună „mi-ar plăcea”, nu „mi-ar place”. Jurnalistul a sancţionat şi formularea „fani”, folosită de preşedinte la adresa susţinătorilor săi de pe Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis a spus în repetate rânduri, în discursul pe care l-a ţinut la Palatul Cotroceni cu ocazia împlinirii a 100 de zile de la începerea mandatului său, „mi-ar place”, a remarcat jurnalistul Cristian Tudor Popescu, conform Digi24.

„Aş mai avea ceva să-i reproşez domnului preşedinte. Mi-ar plăcea să îl aud pe domnul preşedinte că spune „mi-ar plăcea” şi nu „mi-ar place”, cum a spus în mod repetat în acest discurs. Am avut destui preşedinţi cu greşeli de limba română”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Citește și: Robert Turcescu îi dă lecții de gramatică lui CTP: O dă în bară din nou

Klaus Iohannis a folosit şi formularea „fani”, referindu-se la susţinătorii săi de pe Facebook.

„A spus „Dacă fanii mei mă critică, o să încerc să mă corectez”. Cuvântul „fani” nu cred că e potrivit. Fani au vedetele din showbiz, din muzică, din sport. Nu cred că domnul Iohannis e o persoană pentru care se potriveşte cuvântul „fani”. Dânsul poate avea şi are mulţi susţinători, poate avea chiar suporteri. Dar „fani”? „Fani” are aceeaşi rădăcină cu „fanatici”, şi nu întâmplător. Fanii sunt cei care astăzi te ridică în slăvi, te consideră Mesia, şi mâine, pentru că nu au răbdare, pentru că consideră că nu faci totul pentru a-i satisface, foarte repede sunt dispuşi să te înjure. Eu nu cred că domnul Iohannis îşi doreşte să aibă fani, ci susţinători pe termen lung”, a mai spus jurnalistul.

Citește și:  Klaus Iohannis, bilanț sec după 100 de zile de mandat - să ne vedem fiecare de treabă

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 apr, 19:28
eliza
OPORTUNITATE
Adu-ți aminte că toți cei care reușesc în viață au început prost și trec prin multe greutăți înainte de a reuși. Asta scrie celebrul Napoleon Hill în cartea ”De la idee la bani”. Căutăm colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ