Marian Vanghelie îşi va petrece Paştele după gratii

| 08 apr, 19:32

Marian Vanghelie isi va petrece Pastele dupa gratii, dupa ce judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) au decis miercuri seara sa mentina masura arestului preventiv.

Astfel, instanta suprema a admis solicitarea procurorilor DNA de prelungire a arestului preventiv pentru inca 30 de zile.Avocatul primarului suspendat al Sectorului 5 a declarat, inainte de pronuntarea verdictului, ca le-a cerut magistratilor inlocuirea arestului preventiv cu o masura mai blanda, invocand argumente legate de pregatirea lui Marian Vanghelie, dar si de aspecte personale.

"S-au invocat aspecte de natura personala, faptul ca e primar de atata timp, pergatirea pe care o are (...) Domnul Vanghelie a sustinut ca se considera total nevinovat si ca nu va putea sa recunoasca niciodata ca a primit sume de bani cu titlul de mita", a precizat acesta.

Reprezentantul legal al lui Vanghelie a sustinut ca solicitarea DNA de prelungire a arestului preventiv cu 30 de zile este inutila, iar argumentele prezentate de procurori in fata instantei supreme sunt "abstracte".

Citeşte şi:  Kovesi, decisă să distrugă CLASA POLITICĂ: Avem dosare despre toate partidele

"Au trecut 25 de zile de cand s-a luat aceasta masura. Argumentele Parchetului General sunt extrem de generale si abstracte. Ca se impune arestarea sau mentinerea in arest cu inca 30 de zile pentru ca mai trebuie audiati martori, ca trebuie ridicate documente de la institutii si ca trebui verificate modalitatile in care au circulat banii de la martorul denuntator Dumitru Marin catre coinculpatul Niculae Sorin Mircea.

Noi am sustinut ca prelungirea nu se mai sustine pentru ca temeiul din instanta, pericolul pentru ordinea publica nu exista, dar decizia a fost definitiva", a explicat avocatul edilului suspendat.

Marian Vanghelie se afla in arest preventiv din data de 14 martie. El este acuzat de procurori de abuz in serviciu, luare de mita si spalare de bani. Desi a contestat masura, Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins contestatia.

Fostul primar al Sectorului 5, suspendat din aceasta functie la 28 martie, este acuzat ca a luat mita 90 de milioane de euro pentru favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru in atribuirea unor contracte de lucrari publice.

Potrivit procurorilor DNA, Vanghelie a perceput un "comision" de aproximativ 20% din valoarea contractelor incheiate intre Primaria Sectorului 5 şi anumite firme.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ