KOVESI, anunț care cutremură scena politică. Nume importante, în noi dosare DNA

| 08 apr, 16:20

Procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi, a făcut o afirmație care cutremură scena politică.

 

"Atât timp cât o să avem funcționari publici sau persoane cu funcții importante care fură bani din buget sau care primesc mită pentru a-și îndeplini atribuții de serviciu și activitatea noastră va fi la fel de intensă. Faptul că în prezent avem în instrumentare șapte mii de dosare ne arată că avem foarte mult de lucru și nu o să ne oprim indiferent de speculațiile și de presiunile care se fac în spațiul public.  Dosarele în care sunt implicate persoane față de care s-au dispus măsuri preventive sunt dosarele care se finalizează cu prioritate pentru că perioada în care se dispun măsuri preventive este limitată în cursul urmăririi penale. Pot să vă spun că se lucrează ritmic în toate aceste dosare în care sunt implicate persoane care interesează opinia publică. Sper că în mare parte dintre ele, în cel mai scurt timp, să avem și soluții", a spus Laura Codruța Koveși, într-un interviu pentru Radio România Actualități.

Dosare în lucru la DNA care vizează actuali sau foști demnitari

Întrebată dacă sunt vizați în continuare actuali sau foști demnitari, cu referire la miniștri, parlamentari actuali sau foști, Laura Codruța Kovesi a răspuns: "Da, avem astfel de dosare în lucru, pot să vă spun că-n ultimii șapte ani, au fost trimiși în judecată 48 de demnitari, din care mai mult de jumătate au fost condamnați, o parte dintre dosare sunt pe rolul instanțelor de judecată, dar avem și în lucru dosare care vizează aceste dosare, cu mențiunea care cred eu că este extrem de importantă, că fac parte din partide politice diferite. Nu cercetăm oamenii după apartenența la un cult sau după apartenența la un partid, îi cercetăm după poziția și funcția pe care o dețin în sistemul public".

Nume importante noi?

Întrebată dacă sunt și alte nume importante la aceste dosare la care se lucrează, șefa DNA a răspuns: "Nu știu, nume importante pot fi pentru jurnaliști sau pentru cetățeni, pentru noi sunt nume de persoane suspecte, care din punctul nostru de vedere au același statut și le tratăm într-un mod egal. Probabil că sunt dosare în care calitatea persoanelor va suscita un interes mai mare, sunt persoane în care calitatea persoanelor nu va suscita un interes, ci modalitatea de primire a foloaselor necuvenite este una nouă. Pot să vă spun că ritmul va fi continuat și acest ritm de investigare nu-l facem în funcție de evenimente politice și nici de dorința unor persoane de a scoate sau nu dosare acum sau în altă perioadă. Acest ritm s-a impus și există din 2013"

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ