Moise Guran, despre reducerea TVA: Să vedem câți vor avea curajul să recunoască o decizie bună

| 07 apr, 15:30

După ce premierul Victor Ponta anunțat marți că de la 1 iunie se va aplica scăderea TVA la 9% la toate produsele alimentare, la băuturile nealcoolice și la serviciile de alimentație publică, un număr mare de economiști și reprezentanții mediului de afaceri au ieșit cu declarații publice de susținere.

Analistul economic Moise Guran a scris pe pagina sa de Facebook că "în sfârșit, o alegere bună. Să vedem câți vor avea curajul să recunoască asta, chiar dacă e o decizie luată de Victor Ponta".

Economistul Florin Cîţu consideră scăderea TVA la alimente "un pas înainte în lupta cu evaziunea în acest domeniu", precizând că este o măsură foarte bună care "va însemna în primul rând reducerea prețurilor".

Citeşte şi:  TVA la alimente scade la 9% de la 1 iunie. "E o măsură pe care o vor resimți în special cei cu venituri mici"


Radu Soviani a promovat știrea privind reducerea TVA, spunând că "este o variantă mai soft față de aventura fiscală" care fusese concepută inițial.

Președintele Romalimenta, Sorin Minea, a transmis că reducerea TVA la alimente va avea "un puternic impact atât asupra populaţiei, cât şi a mediului economic" și va conduce la "creşterea reală a consumului, cu efect pozitiv în nivelul de trai şi în starea de sănătate a populaţiei, la o concurenţă echitabilă pentru toţi jucătorii de pe piaţă, la creşterea producţiei interne agroalimentare şi la scăderea preţurilor în piaţa albă, paradoxal, sub cele din piaţa subterană".

Citeste mai mult pe RTV.NET

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ