MACOVEI ripostează: AEP nu a ţinut cont de sistemul paypal şi a confiscat sume primite transparent

| 06 apr, 18:51

Europarlamentarul Monica Macovei susţine că Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) nu a ţinut seama de procedura sistemului PayPal şi a decis să confişte sume care au fost primite "legal şi transparent", transmite Agerpres.

 

"În campania electorală am făcut ceea ce nu a făcut niciun alt politician: am avut finanţări mici de la mulţi oameni, nu donaţii mari, nu bani murdari, aduşi cu punga. Toate încasările şi cheltuielile au fost legale şi transparente. Unele persoane au făcut donaţii mici prin sistemul PayPal, prin bancă, cu cardul. Iar aceşti bani nu puteau fi folosiţi în campanie decât după ce erau transferaţi de sistemul PayPal în contul de campanie, adică la câteva zile de la data donaţiei. Aşadar este o procedură în doi paşi, şi numai după pasul doi, prin care donaţiile intrau în contul de campanie, acestea puteau fi declarate şi folosite. AEP nu a ţinut seama de procedura sistemului PayPal şi a decis să confişte sume care au fost primite şi cheltuite transparent", a declarat Monica Macovei, potrivit unui comunicat de presă.

Europarlamentarul susţine că a respectat în "totalitate" legea şi "ultimul cuvânt îl va avea instanţa de judecată".

Citeste si: INCENDIAR: Ponta a cheltuit peste 20 de milioane de lei în campania electorală. Cât a cheltuit Iohannis

"Am respectat în totalitate legea şi toate donaţiile şi cheltuielile din campanie s-au făcut prin mandatar financiar, aşa cum prevede legea. Mai mult, mandatarul financiar a declarat la AEP şi sumele primite înainte de începerea campaniei, deşi legea spune că se aplică numai în timpul campaniei electorale. Deci am făcut mai mult decât ne cere legea, tocmai pentru a da un exemplu de transparenţă. AEP a confiscat şi aceşti bani, deşi nu erau din campania electorală şi fuseseră primiţi şi cheltuiţi transparent. Ultimul cuvânt îl va avea instanţa de judecată", a arătat Macovei.

Potrivit unui raport al AEP, publicat în Monitorul Oficial, Autoritatea Electorală Permanentă a confiscat în 2014 suma de 413.575 lei de la partidele politice, cea mai mare fiind de la fostul candidat la alegerile prezidenţiale Monica Macovei - 291.415 lei, la care se adaugă o amendă de 55.000 lei.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 sep, 10:31
gina
contract legal
Daca tot stai pe net,de ce sa nu castigi niste bani postand reclame 1-2 ore/ zi,dupa cum ai timp !Nu e gluma ! Asiguram contract de comision si scrisoare de recomandare pentru cine este interesat. Relatii la [email protected] sau [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ