AEP: Câţi alegători numără România

| 04 sep, 16:30

Populația rezidentă a României număra 19.861.000 de persoane la începutul anului, iar numărul de cetățeni cu drept de vot înscriși în Registrul electoral la data de 3 septembrie 2015 este de 18.277.435, cu 1.150 mai mulți față de ultima informare publică realizată de Autoritatea Electorală Permanentă la data de 4 august.

Autoritatea Electorală Permanentă arată că diferențele apar ca urmare a operațiunilor curente efectuate de primari în Registrul electoral aferent unităților administrativ-teritoriale conduse de aceștia.

Registrul electoral este un sistem informatic național de înregistrare și actualizare a datelor de identificare a cetățenilor români cu drept de vot și a informațiilor privind arondarea acestora la secțiile de votare, în baza Legii nr. 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente.

Registrul electoral este structurat pe județe, municipii, orașe, comune, pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în țară.

Persoanele autorizate să efectueze operațiuni în Registrul electoral cuprinzând cetățenii români cu domiciliul sau reședința în țară sunt primarii sau persoanele desemnate de către primari, prin dispoziție, conform legii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 sep, 17:44
Opris
oferta de munca,la domiciliu
***BUNA! Cea mai cautata oferta de lucru! Veti gasi
Pentruca,la noi, suntem cei mai seriosi! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
05 sep, 22:22
sorin
Oferta exceptionala de facut bani!
Oportunitate pentru oricine! Aceasta oportunitate este unica, rodul muncii unei echipe de profesionisti inimosi, gata sa va ofere si dvs o cale de a va rotunji veniturile! Va asteptam sa incepeti si sa castigati bani acum, din prima luna, in ritmul dvs, fara stres, fara obligatii! Cereti mai multe informatii la adresa de email: [email protected]
05 sep, 08:35
Tavi
Munca la domiciliu
Urgent, cautam parteri afacere online !
-Nu este necesara experienta.
-Program part-time sau full-time, acasa 2-3 ore/zi
-De ce sa aplici la acest anunt?
-Pentru a avea independenta ta financiara,
pentru succesul tau, sa fii un om libersi sa ai o afacere
prospera,sa fii propriul tau sef.Oferim si solicitam seriozitate !
Mai multe detalii la adresa de e-mail: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ