Cătălin Ivan: O prezență scăzută la vot la europarlamentare ar fi o notă proastă pentru actualii eurodeputaţi

| 25 mar, 2014

Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan a declarat marți, la Bistrița, în cadrul unei conferințe de presă, că o prezență slabă la alegerile pentru Parlamentul European din 25 mai ar fi o notă proastă pentru actualii reprezentați ai României în legislativul european.

"O prezență scăzută la vot înseamnă o notă proastă și pentru cei care au fost în mandatul trecut. Pe de altă parte, trebuie să luați în calcul că nicăieri în Europa, în afară de statele unde prezența la vot este obligatorie, nu este prezență mare la vot. Nici în Germania nu este prezență mai mare de 30-32% la alegerile pentru Parlamentul European. (...) Nu suntem într-o situație alta decât în celelalte state din Uniunea Europeană, dar eu cred că o prezență la vot de 30-35% ar fi una rezonabilă. Eu îmi doresc o prezență cât mai mare, pentru că asta ar însemna că și cei care merg în PE au o mai mare legitimitate", a spus Ivan, citat de Agerpres.

Cătălin Ivan consideră că viitorii reprezentanți ai României în PE trebuie să lupte mai mult pentru interesele țării.

"Cred că principala misiune pe care o avem, și am descoperit în acest mandat că trebuie să fie pentru absolut toți cei care merg în PE, este aceea de a te lupta pentru țara care te trimite acolo, pentru cei care îți dau un vot de încredere pentru cinci ani de zile să-i reprezinți în PE. Avem nevoie să luptăm pentru o Românie demnă în Europa, pentru o Românie care să stea cu fruntea sus la masa negocierilor, pentru o Românie care să știe să lupte pentru interesul său la masa celor 28. Nu ne facem iluzii și n-ar trebui nimeni să își facă iluzii: este o luptă în PE, toate cele 28 de state se luptă pentru propriul interes. Nu e o instituție a concordiei, a prieteniei, a amiciției; interesele sunt foarte pragmatice, foarte concrete", este de părere Ivan.

Europarlamentarul apreciază că lista de candidați a PSD este "cea mai bună" dintre cele propuse de partidele românești, pentru că îmbină experiența cu ambiția celor care vin din urmă.

"Bineînțeles că din punctul nostru de vedere și avem toate argumentele să susținem că este cea mai bună listă propusă de vreun partid pentru aceste alegeri. Îmbinăm experiența cu tinerețea și ambiția celor care vin din urmă și vor să demonstreze. De asemenea, dacă vă uitați pe meseriile și pe profilul profesional al fiecăruia, veți vedea că avem din foarte multe domenii de activitate", a mai spus Cătălin Ivan.

Tag-uri: catalin ivan
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 mar, 2014
misk
Europarlamentare
Si ce vrei sa zici mah nea Ivane, ca voi politicienii chiar aveti fro legitimate morala sa ne reprezentati p'acolo?
Ca sa vezi cum te dai singur de gol ceteste ce ai scris singur singurel. Altii se bat pt. tzarisoarele, numai voi rumanasi ifrekatzi mangalu' si va uitati dupa spagi (vezi cazu Godacu' Severin). Cum ar spune bietu Cosbuc:
"Incurcati p'acolo treaba
Si mancati pilaf degeaba"
Corect ar fi sa se faca uninominale la Europarlamentare, da' cred io ca ar pleca numa fro 2-3 din 33...
Du-te mai bine la culcare cu capu'n puoala lu' Pontake.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ