Cătălin Predoiu: Victor Ponta şi echipa lui fac un pas hotărât către furtul votului românilor

| 26 iun, 2014

Alegeri prezidenţiale 2014. Cătălin Predoiu, prim-vicepreşedintele PDL, consideră că prin modificarea Legii privind alegerea preşedintelui României premierul Victor Ponta şi echipa lui au făcut 'un pas hotărât către furtul votului românilor la alegerile prezidenţiale'.

Alegeri prezidenţiale 2014. Cătălin Predoiu, prim-vicepreşedintele PDL, consideră că prin modificarea Legii privind alegerea preşedintelui României premierul Victor Ponta şi echipa lui au făcut 'un pas hotărât către furtul votului românilor la alegerile prezidenţiale'.

'A fost făcută (n.r. adoptarea OUG privind modificarea şi completarea Legii nr 370/2004 pentru alegerea Preşedintelui României) printr-o procedură netransparentă, a fost introdusă (n.r. ordonanţa) pe ordinea de zi suplimentară şi vizează foarte grav desfiinţarea unor secţii electorale şi încurajarea turismului electoral. Practic, Victor Ponta şi echipa din spatele lui fac un pas hotărât către furtul votului românilor la alegerile prezidenţiale. Asta arată şi câtă încredere au în ei şi cât respect au faţă de cetăţenii români', a spus candidatul PDL la alegerile prezidenţiale, joi, într-o conferinţă de presă.

Citeşte şi: Legea privind alegerea Preşedintelui României, modificată de Guvern printr-o Ordonanţă de Urgenţă

El susţine că 'românii au nevoie de un preşedinte care să aibă convingeri autentice în ceea ce priveşte democraţia şi statul de drept, parcursul euroatlantic al României'.

'Ponta nu are aceste convingeri nici în ceea ce priveşte democraţia, nici în ceea priveşte justiţia, nici al destinului european al României (...) Ponta nu are proiecte. El nu ştie ce să spună românilor şi atunci se cantonează, alimentează această permanentă luptă cu un preşedinte care îşi încheie mandatul. Adevăratul risc pentru români este ca Victor Ponta să ajungă la Cotroceni. Victor Ponta are deja în spate un sistem nedemocratic, care îl împinge să facă o politică antioccidentală, anti-România. Românii nu au nevoie de un preşedinte marionetă, românii au nevoie de un om care să aibă convingeri autentice în ceea ce priveşte democraţia şi statul de drept, parcursul euroatlantic al României', a mai spus Predoiu.

Candidatul PDL la alegerile prezidenţiale a declarat 'că se disociază de toate practicile nelegale din sistemul politic'.

'(...) Chem încă o dată cetăţenii români, şi în special cei 70% de cetăţeni nehotărâţi care nu votează, să fie atenţi la ce se întâmplă în politica românească în următoarele luni şi participe la vot la prezidenţiale, să voteze omul şi nu partidele', a adăugat Predoiu.

Citeşte şi: VICTOR PONTA: Pe 2 noiembrie va fi primul tur al alegerilor prezidenţiale, pe 16 noiembrie al doilea tur

Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă privind modificarea şi completarea Legii nr 370/2004 pentru alegerea Preşedintelui României.

Potrivit notei de fundamentare a OUG, publicate pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente, principalele modificări aduse legii sunt majorarea termenului de stabilire de către Guvern a datei alegerilor de la 45 la 60 zile înainte de ziua votării.

Premierul Victor Ponta a anunţat joi, în şedinţa de guvern, că Executivul va adopta o hotărâre care va stabili că primul tur al alegerilor prezidenţiale va avea loc pe 2 noiembrie, iar cel de-al doilea tur pe 16 noiembrie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 iun, 2014
Daniel
!FURT!
pai ce stiu ei mai bine sa faca decat sa cumpere voturi. . Omul cum poate sa le zica sa faca ceva. atata timp cand ei au fost platiti pentru votul lor.
27 iun, 2014
Toma Gabriel
PSD=Mafie
Normal ca parlamentarii PSD-PC-UNPR-UDMR-PPDD vor sa isi protejeze coruptii si penalii de mana DNA-ului....domnilor...pe altii poate ii pacaliti...dar pe domnul Predoiu nu aveti cum...este un profesionist...cu atat mai mult cu cat e vb de justitie...va fi vai de voi coruptilor cand va ajunge presedintele Romaniei

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ