Cătălin Tolontan îi dă replica lui Radu Moraru: Tata n-a lucrat la Securitate

| 26 noi, 22:15

Radu Moraru a scris o postare pe site-ul sau in care anunta ca va demasca un mare ziarist al neamului al carui tata a fost general de Securitate. Jurnalistul Cătălin Tolontan i-a răspuns în mod preventiv lui Moraru, afirmând că are un tată care a fost colonel, dar care n-a lucrat la Securitate, ci pe frontiera de la aeroportul Otopeni.

"Il cititi, il venerati, il considerati „cool” ! Va emotioneaza, va face „dezvaluiri” cu dezlegare de la Sistem, e folosit ca topor atunci cind Sistemul isi leapada vreo otreapa, e deontolog, e baiat inteligent si are o „acoperire” buna.

E cunoscut. Il stiti bine. Va este placut! E unul dintre cele mai bune produse postdecembriste !

Dar baiatul a uitat ceva. Sa se prezinte. Sa spuna ca e fiul CUI TREBUIE ! Sa spuna ca e „omul” Sistemului ! Pai nu-i asa ca altfel veti citi si urmari ce scrie sau ce zice-n vorbe alese?!?!?

Citeşte şi:  Tolontan dezvăluie: DOVADA că IGSU si ISU au minţit în cazul COLECTIV


E unul din „baietii maciuca” ai Sistemului ! La ordin, executa pe cine trebuie! In mintea lui el crede ca e patriot si ca face bine natiei acesteia de „prosti”!", scrie Radu Moraru.

Cătălin Tolontan s-a simțit vizat și a răspuns pe blog

"Radu Moraru anunță că va dezvălui cum un jurnalist ”considerat cool și deontolog” are drept tată un fost general de Securitate și, prin urmare, este ”măciuca Sistemului”. De cînd cu ancheta Colectiv și cu filajul de ieri, am așa o presimțire. Poate că Radu Moraru nu se referă la mine, și atunci îmi cer scuze, dar dacă se referă, iacă răspunsul, pe care l-am mai dat, de altfel, în interviuri de-a lungul timpului.

Nu mă consider cool și deontolog. Totuși, deși pe mama mea o cheamă Maria, am un tată biologic.
N-a fost general, ci colonel.
N-a lucrat la Securitate, ci pe frontiera de la aeroportul Otopeni.

Făcea parte din ăia de-i vedeți acum în acvarii și vă cer pașaportul. E adevărat că PCTF (așa se numea atunci controlul de frontieră) a fost mutat prin mai toate organismele militare, de la MI (ministerul de interne) la MApN (ministerul apararii), DSS (departamentul securitatii) sau Grăniceri, dar oamenii de acolo se ocupau tot cu pașapoartele pe frontieră, nu cu altceva.
Povestea s-a încheiat în decembrie 1990, cînd tatăl meu a fost trecut în rezervă pentru că nu a acceptat ca oamenii din subordine să fie pedepsiți pentru că-l lăsaseră pe Regele Mihai să treacă legal frontiera, ceea ce Guvernul de atunci permisese și apoi retrăsese.

Și, cum Guvernul trebuia să justifice expulzarea Regelui, s-a socotit că unii trebuie sacrificați. El n-a acceptat ca oamenii săi, care acționaseră legal, să și-o fure, că era absurdă varianta oficială că regele a forțat frontiera fugind cu valizele printre gherete și fiind apoi prins pe autostrada București-Pitești, și atunci l-au dat pe tata afară.

După 25 de ani, încă mă mîndresc cu gestul său.
Eu eram regalist dinainte, așa că nu i-am zis decît: ”Ai văzut?”.

Acum, complet separat de cazul concret, indiferent despre cine e vorba, să încerci stigmatizarea oricui pentru familia, locul sau țara unde s-a născut e o chestie din alte timpuri. Sau e proba că investigația Colectiv a ajuns undeva unde nimeni nu se aștepta și doare", scrie Tolo.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 noi, 13:54
Apud Tobă
Cu musca pe căciulă
Tontolan s-a simţit cu musca pe căciulă - că dacă tăcea, filosof rămânea. Aşa... tăntălăul a făcut o mărturisire gratuită, care întăreşte ştirea că e şi el un pui de securist strecurat în presa "limberă", iat tac-su era unul din ăia care "secorizau frontiera statului socialist". Era colonel , dar l-a retragere l-au făcut ghinărar, Moş Teacă din Secoritatea română. Tontolan îi cosmetizează acum biografia, sanki ,era un vajnic simpatizant al ex-regelui.
27 noi, 23:57
Indiferentu'
Si ?
Politia de frontiera de fapt la vremea aceea se numea Comandamentul de graniceri desi era imbracata in kaki cu petlite verzi nu facea parte din MFA(MAPN) ci din Securitate,valabil pentru toate cadrele,mai putin militarii in termen, din PCTF-Post control trecere frontiera. Si ? Daca e sa ne referim la tatici sa-i intrebam buna oara si pe Petre Roman ,Tismaneanu, si multi altii ai cui progenituri sunt ? Mai conteaza ?
27 noi, 06:33
littleboy
al dracului pui de securist!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ