Gabriel Oprea a primit interzis de la SRI. Ce nu trebuie să mai facă fostul vicepremier

| 07 dec, 22:47

Gabriel Oprea a fost dat afară de la Academia Naţională de Informaţii, interzicându-i-se să mai coordoneze lucrări de doctorat.

„În prezent nu mai există nicio relaţie contractuală în el şi Academia Naţională de Informaţii”, au declarat pentru BreakingNews24 surse din instituţie.

Singurii conducători de doctorat autorizaţi de Academia SRI sunt: Cristian Barna, Cristian Troncotă, Irena Chiru, Ella Ciupercă, Constantin Onişor, Constantin Romanoschi, Marian Sebe, Teodoru Ştefan, Gheorghe Toma.

Decizia a fost luată la nivelul conducerii Serviciului după dezvăluirile apărute în presă în legătură cu suspiciunile de plagiat în ceea ce priveşte lucrarea sa de doctorat dar şi în ceea ce priveşte lucrările pe care le-a coordonat fostul vicepremier.

Conducerea Academiei Naţionale de Informaţii a anunţat, în septembrie, printr-un comunicat postat pe site-ul instituţiei, că, după scandalul public generat de informaţiile referitoare la suspiciunile de plagiat în cazul unor lucrări de doctorat supervizate de Gabriel Oprea, acestea vor fi verificate.

„Având în vedere recentele luări de poziție din spațiul public, cu referiri la unele lucrări științifice elaborate în cadrul Școlii Doctorale a Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul”, vă facem cunoscută decizia forului nostru universitar, menită a asigura transparența și climatul corect de derulare a activităților cu caracter știintific. Consiliul de administrație a transmis Senatului Academiei solicitarea de a evalua stadiul implementării măsurilor privitoare la respectarea standardelor de calitate academică a tezelor de doctorat. În acest sens Senatul Academiei mandatează Consiliul Științific al Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul” să accelereze procesul de evaluare, inițiat cu mult timp în urmă, asupra modului de respectare a standardelor științifice și dezvoltare a capacității noastre academice.  Concluziile acestei evaluări vor sta la baza unor decizii care vor consolida calitatea procesului de învățământ și cercetare academică în cadrul ANI MV.”, se arată în comunicatul Academiei SRI.

Citeşte şi: Ludovic Orban: În cariera mai mult decât STRANIE a lui Gabriel Oprea există multe găuri negre

Tag-uri: Gabriel Oprea, sri
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ