Gabriel Oprea: Marea Unire este cel mai important reper istoric al României

| 01 dec, 09:59

Marea Unire este cel mai important reper istoric al României şi ţine de noi să păstrăm vie amintirea unui moment care a marcat destinul naţiunii noastre, afirmă preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, în mesajul transmis cu ocazia zilei de 1 Decembrie, transmite Agerpres.

''Astăzi, când ne apropiem de împlinirea a 100 de ani de la Unirea Transilvaniei şi a Banatului cu România, înţelegem mai bine cât de mult au contat unitatea, independenţa şi suveranitatea câştigate cu efort, cu sacrificiu şi cu sângele eroilor noştri. Înţelegem mai bine care este destinul nostru ca naţiune şi care este obligaţia noastră faţă de generaţiile care vor veni. Înţelegem mai bine că datoria noastră este să luptăm în continuare pentru a păstra ceea ce am primit şi pentru a desăvârşi idealul la care au visat generaţii întregi de români. În această zi este important să ne gândim la cei care şi-au dat viaţa pentru ţară şi să ne rugăm pentru ei. La fel de important este să ne gândim şi la cei care slujesc astăzi sub drapel pentru siguranţa întregii societăţi. Ei sunt cea mai bună garanţie că România va rămâne aşa cum o ştim astăzi şi că Marea Unire va fi apărată cu orice preţ'', afirmă Oprea în mesajul său. 

El subliniază importanţa Armatei, ca instituţie de bază a statului şi simbol al devotamentului, şi a sistemului de securitate. 

''Trebuie să înţelegem că o naţiune sigură şi prosperă nu poate fi construită fără o Armată puternică. Din acest motiv am susţinut legea statutului soldaţilor şi gradaţilor voluntari, am susţinut o nouă lege pentru salarizarea cadrelor militare şi am luptat pentru înzestrarea cu echipamente şi  tehnică de ultimă generaţie. Ca ministru, ca viceprim-ministru, am făcut tot ceea ce a ţinut de mine ca instituţiile care formează sistemul de securitate al României să fie puternice. Am făcut tot ce a ţinut de mine ca militarii, poliţiştii, jandarmii, pompierii, poliţiştii de frontieră şi toţi angajaţii din domeniul apărare, ordine publică şi siguranţă naţională să primească drepturile care li se cuvin, iar haina militară să-şi recapete prestigiul pe care îl merită. O Românie puternică nu poate exista fără un sistem de securitate puternic'', adaugă Gabriel Oprea. 

De asemenea, fostul vicepremier arată că ''o Românie unită nu poate exista fără o societate unită''. 

''Tocmai din acest motiv, de Ziua Naţională, doresc să transmit un mesaj de unitate şi solidaritate către toţi românii. Lucrurile care ne unesc sunt cu mult mai importante decât cele care ne despart. Ţine de noi să trecem peste divergenţele de opinii, peste orgolii şi peste interese înguste personale, de grup sau de partid. Trebuie să privim cu toată responsabilitatea către acele valori, către principiile şi reperele care ne definesc ca naţiune. Iar pe acest fundament comun, trebuie să construim o naţiune mai puternică şi mai unită. România este ţara tuturor cetăţenilor ei. Dar şi noi, la rândul nostru, suntem parte a întregii naţiuni. Să înţelegem acest lucru, să ni-l asumăm ca atare şi să luptăm împreună pentru ca idealurile Marii Uniri să devină un scop comun al întregii societăţi. Să fim mai mult decât o sumă de comunităţi, să fim, înainte de toate, o Naţiune! Aşa să ne ajute Dumnezeu!'', spune liderul UNPR în mesajul său.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ