Tăriceanu: Astăzi îi omagiem pe cei care au desăvârşit MAREA UNIRE din 1918

| 01 dec, 12:03

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a transmis un mesaj de 1 Decembrie, pe pagina sa de Facebook, în care afirmă că prin celebrarea Zilei Naţionale, românii îşi îndeplinesc datoria de a cinsti memoria celor care, prin curajul de care au dat dovadă, dar şi prin viziunea şi loialitatea faţă de idealul naţional au desăvârşit Marea Unire din 1918, transmite Agerpres.

''Astăzi, poporul român aniversează 97 de ani de la Marea Unire din 1918. Este o zi cu importanţă deosebită pentru toţi românii, un prilej pentru a celebra împlinirea idealurilor de independenţă, suveranitate şi unitate naţională, care au animat generaţii întregi de români şi care au stat la baza înfăptuirii României Mari. Ziua de 1 Decembrie din acest an are o semnificaţie aparte pentru naţiunea română, se împlinesc 25 de ani de când Ziua Marii Uniri a devenit Ziua Naţională a României. Este o zi în care în oraşele din ţara noastră au loc paradele militare în onoarea celor care şi-au dat viaţa pentru ca România să fie un stat unitar şi independent, care au luptat pentru binele tuturor românilor. Astăzi îi omagiem pe cei care au desăvârşit, prin curajul de care au dat dovada, dar şi prin viziunea şi loialitatea faţă de idealul naţional, Marea Unire din 1918. Prin celebrarea Zilei Naţionale, ne îndeplinim datoria solemnă de a le cinsti memoria şi de a garanta că visul pentru care ei au luptat va dăinui pentru generaţii întregi de acum înainte'', a scris Tăriceanu. 

El subliniază importanţa unităţii şi solidarităţii, amintind în context de tragedia din Colectiv. 

''Anul acesta, Ziua Naţională are loc în urma unei tragedii care a marcat întreaga naţiune. Incidentul din Colectiv, care a produs o suferinţă puternică familiilor şi apropiaţilor victimelor, a demonstrat încă o dată unitatea şi solidaritatea românilor în faţa unor asemenea clipe dificile. De Ziua Naţională a României le doresc tuturor românilor să fie sănătoşi şi optimişti să privească plini de încredere către viitor. Cu această ocazie ţin să le adresez tuturor românilor, oriunde s-ar afla, tradiţionala urare 'La mulţi ani!''', îşi încheie mesajul de 1 decembrie preşedintele Senatului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ