Câţi vor ca PSD şi PNL să aibă candidaţi separaţi la prezidenţiale

| 09 oct, 2013

Peste un sfert dintre bucureşteni, 26%, apreciază că PSD şi PNL ar trebui să-şi aleagă un candidat propriu pentru preşedinţie, conform unui sondaj efectuat în Capitală de Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde. În plus, majoritatea s-a declarat împotriva regionalizării.

PNL şi PSD ar trebui să susţină acelaşi candidat pentru alegerile prezidenţiale din 2014, consideră 36% din bucureşteni. 38% nu au ştiut să dea un răspuns la această întrebare sau nu au vrut să răspundă.

Acelaşi sondaj arată că, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlamentul European, 33% din bucureşteni ar vota cu PSD, 32% - cu PNL, 15% - cu PDL, în timp ce Mişcarea Populară şi PP-DD ar obţine câte 5 procente.

Sondajul a abordat şi tema unui referendum pe tema regionalizării României. Cei mai mulţi, 37%, au răspuns că s-ar declara împotriva regionalizării, 25% ar fi de acord, în timp ce 17% nu s-ar prezenta la urne. 21% s-au declarat nehotărâţi în privinţa acestui proiect.

Cercetarea efectuată de Avangarde arată şi opţiunile bucureştenilor cu privire la organizarea unui referendum pentru modificarea Constituţiei. 71% au răspuns că sunt de acord cu o astfel de iniţiativă, în timp ce 29% au respins-o.

Acelaşi sondaj relevă faptul că 69% din populaţia Capitalei consideră că în România lucrurile merg într-o direcţie greşită, iar numai 16% se declară mulţumiţi, 15% neputând să aprecieze direcţia în care se îndreaptă ţara noastră.

Cercetarea a fost autofinanţată şi realizată în 28 septembrie - 8 octombrie 2013, pe un eşantion de 1.800 de persoane adulte de 18 ani şi peste din Bucureşti. Eroarea maximă tolerată este de plus/minus 2,31%, pentru un interval de încredere de 95%.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ