CĂTUŞELE ajung şi la CSM! Toni Neacşu, condamnat definitiv la închisoare

| 23 mar, 17:36

Adrian Toni Neacşu, fost judecător şi membru al CSM, a fost condamnat definitiv luni de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la un an închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunilor de participaţie improprie la infracţiunea de abuz în serviciu, fals intelectual, participaţie improprie la infracţiunea de uz de fals şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, potrivit Agerpres.

De asemenea, Toni Neacşu a fost obligat să plătească 13.136 lei către Consiliul Superior al Magistraturii.

În acelaşi dosar, Angel-Gabriel Roşca, şoferul lui Toni Neacşu, a primit tot un an închisoare cu suspendare, cei doi având de achitat şi câte 6.000 lei cheltuieli judiciare către statul român.

Toni Neacşu a fost trimis în judecată de DNA în aprilie 2013, el fiind acuzat că, în perioada iulie - decembrie 2012, în calitate de membru CSM, a încasat nejustificat de la CSM suma de aproximativ 67.000 lei, reprezentând venituri din salarii şi asociate (din care diurnă de detaşare în sumă de peste 13.000 lei), aferente unui număr de 48 de zile în care a absentat nemotivat de la serviciu.

DNA susţine că magistratul a beneficiat de plata integrală a acestor drepturi de natură salarială şi asociate pe baza a 10 documente justificative falsificate de inculpat - foi colective de prezenţă şi cereri pentru plata cheltuielilor de diurnă de detaşare.

"În aceeaşi perioadă, inculpatul Roşca a încasat în mod nejustificat suma de peste 7.600 lei, reprezentând drepturi de natură salarială şi asociate (venitul brut şi contribuţiile sociale datorate de angajator) pentru cele 55 de zile în care a absentat nemotivat de la serviciu. În vederea obţinerii acestor bani, inculpatul Roşca a falsificat mai multe documente justificative, respectiv 55 de file din condica de prezenţă şi 71 foi de parcurs ale autovehiculului din dotare. De asemenea, ca urmare a depunerii, la compartimentele de specialitate, a foilor de parcurs false, Angel-Gabriel Roşca a creat în dauna CSM un prejudiciu în sumă de aproape 6.000 lei, reprezentând contravaloarea combustibilului folosit în interesul său şi al inculpatului Neacşu", preciza DNA.

După ce DNA l-a pus sub acuzare, Toni Neacşu a fost suspendat din funcţia de membru al CSM, apoi şi-a dat demisia din magistratură.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ