Căutând inspirația în traiul nostru de zi cu zi

| 28 oct, 18:11

Multe persoane, dintre care mulți profesioniști în anumite domenii, vorbesc despre a fi inspirați, dar când ajung la asta, nu prea reușesc să fie. Lumea din jurul lor nu oferă scânteia de care au nevoie pentru a da o nouă viață operei sau artei lor, deși aceasta poate fi chiar uimitoare.

Inspirația poate însemna schimbare. Când ești inspirat, vezi lucrurile diferit și abordezi problemele din perspective noi - în viața ta personală și profesională. Cu toate acestea, nu există nicio carte de reguli care să ne spună cum să ne găsim inspirația. Există însă tot felul de modalități pe care le putem proba, văzând astfel dacă ni se potrivesc și dau roade.

Înainte de toate, rotește-ți perspectiva la 180 de grade. Este trist când afli că oamenii au nevoie de inspirație pentru a trăi o viață împlinită. Ei așteaptă inspirația pentru a acționa, dar aceasta nu va veni în acest ritm pentru că lucrurile stau tocmai invers. Acțiunea declanșează idei, care duc la inspirație. Așadar, începe cu ceva din periferia emoțională și fă un prim pas. Creează-ți o schiță sau fă voluntariat într-o anumită activitate măcar o singură dată. Procesul și inspirația se vor desfășura în fața ta.

Revino la joc și joacă: jocuri de tot felul, poate chiar banalele cărți de colorat, complicatul cub rubik și neînțeleasa plastilină magnetică. Jocul este important pentru noi, ca adulți - este o pauză pentru minte. „Defocalizarea” pe care jocul o implică aduce conexiuni și rezoluții mentale, în timp ce momentele de concentrare deschid latura creativă a creierului. Participă la joc cu imaginația ta deplină și creează-ți chiar un prieten imaginar pentru a face schimb de idei. Dacă asta înseamnă totuși să mergi prea departe, poți găsi personaje interesante în acele activități online cu un mecanism simplu de înțeles, sloturile, care sunt inspirate din legende, filme sau jocuri video celebre. Câteva minute de joc te vor face să te bucuri de timpul pe care îl investești în acest sens, iar momentele când ți se va aprinde becul vor avea loc mult mai des după aceea.

Înțelege-ți pasiunea și împărtășește-o. Ce anume te motivează? Notează acest lucru într-o propoziție simplă, care îți va oferi claritate despre ceea ce te conduce la acțiune. Realizează o conexiune cu această inspirație, astfel încât să o poți folosi ori de câte ori simți că te abați de la drum. Împărtășește-o cu persoanele în care ai încredere, astfel încât acestea să îți poată aminti de pasiunea ta, precum și ca să găsească o nouă inspirație.

Stai nemișcat și întreabă. Inspirația vine sub mai multe forme, în funcție de personalitate și background. Auto-chestionarea și auto-reflectarea sunt esențiale pentru a nimeri cu adevărat ceea ce îi inspiră pe oameni. Dacă vrei să ajungi să ai succes în ceva anume, trebuie să găsești ceea ce te inspiră. Cheia este să renunți la mișcare pentru ceva timp, să îți adresezi ție și celorlalți anumite întrebări, iar răspunsul va fi clar la un moment dat.

Înlocuiește-ți telefonul cu o mică agendă. Verificarea telefonului este pentru multe persoane ultimul lucru pe care îl fac noaptea și primul pe care îl fac dimineața. Dar ce s-ar întâmplă dacă ți-ai înlocui telefonul cu o agendă? Înainte de a dormi, scrie trei lucruri pentru care ești recunoscător din ziua respectivă. Primul lucru dimineața, așază pe hârtie intenția pentru acea zi. Aceste două acțiuni mici vor avea beneficii mari: crearea timpului pentru reflecție și lansarea proactivă a zilei.

Creează-ți „obiceiuri la nivel înalt”. Acestea pot fi zilnice și îți pregătesc mintea și corpul pentru o zi de succes. Trezește-te mai devreme, începe ziua fără rețele sociale sau știri, dar în schimb cu exerciții fizice, meditație și poate yoga. Încheie ziua la fel; prin faptul că faci așa ceva în mod regulat pentru a-ți destinde ziua, îți vei îmbunătăți nu numai starea de spirit, ci vei mai scăpa și de stres, înlocuit fiind cu un sentiment de claritate.

Fii ok cu nevoia de ajustare. Fiecare nouă zi aduce noi priorități, iar ceea ce te inspiră astăzi poate să nu fie ceea ce te inspiră mâine. Pentru a găsi inspirația zilnică, este nevoie să devii confortabil cu ajustarea pentru a te putea concentra pe ceea ce este cel mai semnificativ pentru tine în momentul prezent.

 

Tag-uri: agenda, prioritati
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ