Cauze banale pentru care apar coşuri

| 26 mar, 2014

Apar fix... când ţi-e lumea mai dragă; fie că te pregăteşti de o vacanţă romantică sau de un party la care trebuie să dai bine în poze, coşurile se încăpăţânează să-ţi strice cheful.

Ai încercat orice şi tot îţi apar. Nu ciocolata e cea vinovată, ci alte obiceiuri aparent inofensive, scrie cosmopolitan.ro.

1.Curăţarea porilor

Produsele tale eficiente îţi pot dăuna! Dacă nu îţi speli faţa cu atenţie, având grijă să clăteşti bine, până ce produsul de curăţare a fost complet îndepărtat de pe partea superioară a frunţii (la baza creşterii părului) sau pe bărbie, nu-i de mirare că apar coşuri. Loţiunile pentru spălarea feţei sunt mult prea astringente pentru a rămâne pe faţă. De aceea, e mai bine să încerci să foloseşti aceste produse la duş, iar dacă te speli la chiuvetă, nu te rezuma doar la apă, şterge-ţi faţa cu un prosop moale înmuiat în apă.

2. Accesorii necurăţate şi mâinile nespălate

Sticluţa cu gel anti-bacterian n-ar trebui să lipsească din poşeta ta; alege unul hidratant şi curăţă-ţi mâinile înainte să-ţi atingi faţa. Cât despre pensule, perii, pămătufuri şi bureţei de machiaj, ele „găzduiesc” microbi – spală-le măcar săptămânal cu apă şi şampon.

3. Stresul şi hormonii

În cazul femeilor, în special, stresul şi hormonii sunt în legătură strânsă. Atunci când ne presează ceva, organismul produce mai mult cortizol şi estrogen. Iată de ce e atât de important să te odihneşti, să te relaxezi şi să îţi controlezi stresul (poate că faci prea mult caz din nimic). Şi nu uita că somnul e cel mai bun tratament pentru piele.

4. Medicamentele şi alcoolul

Toate toxinele din organism sunt absorbite în sânge, pentru ca apoi să fie „livrate” pielii. Dacă consumi alcool, nu uita să bei multă apă şi nu te feri să iei suplimente vitaminice.

5. Pernele pe care te odihneşti

Bacteriile pot dormi liniştite pe perna ta, iar pielea îşi petrece toată noaptea în compania lor. Dacă eşti predispusă la acnee, spun dermatologii, e înţelept să schimbi faţa de pernă zilnic. Cât despre pernă, ar fi bine să o schimbi pe cea de fulgi sau lână cu una din latex.

 

 

 

Tag-uri: cosuri
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ