CAZ INCREDIBIL LA IAŞI: A mers la spital cu o bătătură şi i-a fost tăiat călcâiul

| 12 iun, 2014

Un bărbat spune că umblă de doi ani prin spitale, suferind mai multe intervenţii chirurgicale, după ce medicii de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi, unde a ajuns cu o bătătură în talpă, i-ar fi tăiat călcâiul, lăsându-i o gaură în picior, ulterior el contractând şi o infecţie intraspitalicească.

Gheorghe Ghigea, în vârstă de 47 de ani, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că s-a adresat pentru prima dată medicilor în anul 2012, din cauza unor dureri la călcâiul stâng, provocate de o bătătură.

El a povestit că, în mai 2012, a fost operat de doctorul Radu Budurcă, medic primar la Secția Clinică de Chirurgie Plastică a Spitalului "Sfântul Spirdion" din Iaşi, care i-a secționat călcâiului, lăsându-i o gaură în picior.

"În loc să-mi curețe zona, doctorul mi-a tăiat călcâiul. Am fost internat pe 4 mai, operat pe 5 mai și externat fără să mi se dea vreo scrisoare medicală. Acasă, când am dat jos pansamentul, nu mi-a venit să cred. Era lăsată o gaură în picior, fără să fie refăcută zona", a spus Gheorghe Ghigea.

Conform acestuia, după trei săptămâni petrecute acasă, timp în care a urmat un tratament, a revenit la spital, reclamând dureri în zona operată.

Bărbatul a spus că nu a fost primit de doctorul curant de la Spitalul "Sfântul Spiridon", astfel că a mers la alte unități medicale din Iași, fără a reuși însă să își trateze rana.

"Am fost la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, iar acolo mi s-a spus că vor vorbi cu șeful clinicii, Teodor Stamate, pentru a rezolva problema. În februarie 2013 am fost internat și operat pe la Chirurgie Plastică, însă intervenția a fost realizată de Teodor Stamate. Am stat internat șase zile, iar operația a însemnat să-mi ia piele subțire de pe același picior și să acopere gaura lăsată de colegul său. Însă pielea nu trebuia pusă direct pe os și trebuia să fie mai groasă. După o lună, m-am trezit că grefa s-a infectat, am luat microbi de la spital care au mâncat pielea", a precizat bărbatul.

Pe parcursul anului 2013 bărbatul a încercat să își rezolve problema de sănătate la mai multe spitale din țară. Astfel, a mers la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică Reparatorie și Arsuri din București, unde a fost supus unei noi intervenții chirurgicale prin care i s-a aplicat o grefă mai groasă, fiindu-i acoperită în întregime gaura din călcâi.

Gheorghe Ghigea a spus că infecția contractată la ultima operație de la spitalul ieșean nu a fost însă tratată corespunzător și, prin urmare, şi această grefă de piele s-a infectat, iar rana s-a deschis din nou.

În aceste condiţii, bărbatul s-a întors la Spitalul "Sfântul Spiridon" din Iaşi, fiind îndrumat către secția de ortopedie, fiind luată în calcul amputarea piciorului.

Bărbatul și-a făcut însă o serie de analize la laboratoare private din Iași, rezultând că a contractat o serie de microbi "care se găsesc doar în spital".

În toamna anului trecut, Gheorghe Ghigea a mers la Piatra Neamț, unde a suferit o nouă intervenție chirurgicală, însă nici grefa respectivă nu a rezistat. Mai mult chiar, bărbatul a constat că infecția s-a extins și la celălalt picior.

"De doi ani nu mai pot merge pe picioare ca altădată, nu mai pot alerga, nu pot coborî după pâine și nici nu-mi pot pune șosete pentru că toată zona este o rană. M-am dus cu probleme la piciorul stâng și în spital au apărut și la dreptul. A trebuit să-mi vând casa ca să mă pot trata și tot degeaba", a afirmat Ghigea.

El a precizat că în urmă cu un an a depus plângere la Colegiul Medicilor Iaşi, însă până în prezent nu a primit niciun răspuns.

Pe de altă parte, conducerea Spitalului "Sfântul Spiridon" din Iaşi susține că Gheorghe Ghișe a fost tratat în primă fază la Spitalul "Sfântul Ioan", care în acea perioadă a fost comasat cu Spitalul "Sfântu Spiridon", adăugând că bărbatul a avut mai multe internări şi la Spitalul de Psihiatrie "Socola" din Iași.

"Acest caz a avut loc înainte ca eu să preiau spitalul, dar asta nu înseamnă că nu știu despre ce este vorba. S-a perpetuat situația lui, deși sunt rezervat să o numesc situație, pentru că bărbatul are și mai multe internări la Psihiatrie. Eu m-am aplecat cu multă răbdare asupra cazului său și am constatat că are și că nu are dreptate. Să spunem că are parțial dreptate, însă dânsul a plecat din spital de mai multe ori fără să i se facă tratamentul complet, a avut și reacții ciudate vizavi de activitatea medicilor. Eu îi stau mereu la dispoziție", a declarat, joi, pentru corespondentul MEDIAFAX, directorul Spitalului "Sfântul Spiridon" Iaşi, Ioan Bârliba.

Acesta a menţionat că în 2012 s-a întrunit o comisie medicală la spital pentru a stabili dacă există culpă medicală în cazul tratamentului aplicat bărbatului, iar rezultatele comisiei au dat dreptate unităţii medicale.

 

Tag-uri: batatura, Iaşi, spital
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ