Caz revoltător la o şcoală din Capitală: copii cu nevoi speciale, bătuţi de profesori

| 31 mar, 10:21

Caz revoltător la o şcoală pentru copii cu nevoi speciale din Sectorul 4 al Capitalei. Într-un film cu camera ascunsă, un angajat al unităţii povestește cum sunt bătuţi elevii chiar de cei care ar trebui să îi îngrijească.

Caz revoltător la o şcoală pentru copii cu nevoi speciale din Sectorul 4 al Capitalei. Într-un film cu camera ascunsă, un angajat al unităţii povestește cum sunt bătuţi elevii chiar de cei care ar trebui să îi îngrijească.

Imaginile au fost făcute publice de Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi care a sesizat Parchetul, Avocatul Poporului şi Protecţia Copilului.

Organizaţia a depus la dosar şi probe video cu agresiunile la care copiii ar fi supuşi zi de zi.

Dezvăluirile vin de la unul dintre angajații centrului, într-o discuţie cu un coleg de muncă.

Paznicul Toni Filip este cel care a făcut imaginile publice. Mărturisește îngrozit ca a uitat numărul bătăilor la care elevii sunt supusi. De 27 de ani lucrează la Școala Speciala Nr 4. Până ieri a fost paznicul unității, dar conducerea l-a mutat pe un alt post.

Conducerea şcolii nu a dorit să comenteze, însă o profesoară a explicat că sistemul prin care copiii sunt legaţi cu frânghia este folosit în scop educațional și îi ajută să meargă în șir.

De regulă, în astfel de unități, părinţii cu greu pot avea acces.

"Din cauza faptului că acesti copii nu pot comunica eficient , părinţii cu foarte mare greutate află despre abuzurile, bătăile, violenţele din aceste şcoli , iar dacă află de cele mai multe ori sunt intimidaţi, ameninţati si speriaţi cu faptul că nu au alternativă pentru copilul lor", spune Madalina Turza, președintele Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilitati.

Agresiunile la care ar fi supuși copiii au ajuns si la urechile inspectoratului școlar, după ce un părinte a depus o plângere. Însă în urma verificărilor, specialiştii au infirmat zvonurile.

"În baza noilor probe existente şi în baza semnalarilor pe care media le face astazi avem o noua cercetare in aceeasi unitate astfel incat sa vedem in ce masura se confirma sau se confirma aspectele mentionate", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului şcolar Bucureşti.

Pe fir au intrat şi inspectorii Direcţiei de Asistenţă Socială a sectorului 4, care au deschis o anchetă. Din primele cercetări există posibilitatea să sesizeze mai departe organele de cercetare penală.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ