Cazanciuc, despre statutul juridic al refugiaților: Situația este una excepțională și trebuie tratată ca atare

| 15 sep, 11:21

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a declarat marți că situația generată de valul de imigranți sosiți în Europa este una excepțională, arătând că până acum statutul juridic al refugiatului nu a fost discutat în ședințele Consiliului Justiție și Afaceri Interne.

"Situația, în momentul de față, nu este una obișnuită și ea va trebui tratată ca atare, ca o situație excepțională. Poate va trebui să găsim soluții în funcție de decizia europeană, în funcție de capacitățile României acum și în viitor", a afirmat Cazanciuc la sediul CSM.

Ministrul a explicat că statutul refugiaților nu a fost o temă de discuție în ședințele Consiliul JAI la care el a participat până acum.

"Formatul JAI are de regulă o agendă pentru miniștrii de Interne și o agendă pentru miniștrii de Justiție, uneori cu o agendă comună, pentru că atribuțiile sunt partajate în unele state membre între Interne și Justiție. Pe componenta de Justiție unde eu am participat, de fiecare dată nu a fost luată în discuție o asemenea chestiune, cel puțin până acum. O să vedem la următorul consiliu din 8 octombrie", a arătat Robert Cazanciuc.

În ceea ce privește cererile de azil în România, ministrul Justiției a precizat că acestea sunt tratate individual. "Pe această chestiune siriană a momentului, lucrurile trebuie văzute cred puțin diferit, fiind o situație fără precedent până acum în Europa", a adăugat el.

Citeste si: Ce se va discuta la Consiliul JAI în privinţa cotelor de refugiaţi şi ce se va vota

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ