Cazanciuc, Kovesi, Boc, chemați la audieri în cursul acestei săptămâni la comisia de anchetă a prezidențialelor din 2009

| 12 iun, 09:41

Dumitru Iliescu, Robert Cazanciuc, Laura Codruța Kovesi și Emil Boc, Cătălin Voicu vor fi chemați în cursul acestei săptămâni la audieri în comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009, potrivit președintelui comisiei, .

"Luni, ne vom întâlni cu domnul George Maior și cu domnul Virgil Voineag, cel care a fost președintele INS la data alegerilor. Pentru marți, domnul Robert Cazanciuc, domnul Gheorghe Nețoiu, domnul Cătălin Voicu și domnul Dumitru Iliescu, iar pentru miercuri pe domnul Emil Boc și o să o invităm pe doamna Laura Codruța Kovesi. Aceasta ar fi agenda pentru săptămâna viitoare", a declarat Fifor miercuri, 7 iunie, la finalul audierilor din comisie.

Despre chemarea la audieri a fostului președinte Traian Băsescu, senatorul PSD a spus că acest lucru se va întâmpla, probabil, peste două săptămâni.

"Repet, pe măsură ce înaintăm cu audierile o să chemăm și alte persoane", a declarat Fifor.

Despre cei care au refuzat să se prezinte la comisie, senatorul PSD a explicat: "Până acum, în mod efectiv, ca să spunem refuz, de fapt nu a fost un refuz, a fost doamna Ana-Maria Pătru care a preferat să transmită în scris materialul referitor la rolul domniei sale în aceste alegeri".

"Ieri (6 iunie — n.r.) am avut o convorbire telefonică cu doamna Ana-Maria Pătru, pentru că noi am dorit să o invităm din nou, solicitarea a fost aceeași — de a continua în scris discuția cu domnia sa. Totodată, a spus un lucru interesant, acela că, dacă va fi citată la Comisia SRI, se va prezenta, pentru că are informații ce privesc această comisie", a menționat Mihai Fifor.

Legat de cei care s-au prevalat de faptul că au dat declarații într-o anchetă a Parchetului, respectiv Gabriel Oprea, Anghel Iordănescu și Neculai Onțanu, senatorul PSD a menționat că din partea comisiei s-a transmis, marți, o solicitare către Parchetul General prin care s-a cerut să se comunice dacă pe rol există un dosar referitor la alegerile din 2009 și dacă mai mulți invitați chemați la comisie sau care urmează să fie chemați au o anumită calitate în această cercetare.

"Nu trebuie să ne dea Parchetul undă verde, nouă ni s-a părut firesc să facem această clarificare, deși, din capul locului, am spus că obiectivele comisiei parlamentare sunt cu totul altele decât cele rezultate din comunicatul Parchetului General, prin urmare așteptăm și această comunicare", a susținut Fifor.

El a informat totodată că Adriean Videanu va fi invitat, din nou, la audieri.

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a precizat, într-o adresă trimisă Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009, că nu se va prezenta la audierile din Parlament din 14 iunie, subliniind că plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât că "procurorii nu pot fi citați și obligați să se prezinte în calitate de martori în fața Comisiilor parlamentare, deoarece, conform normelor constituționale, fac parte din autoritatea judecătorească".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ