Cazanciuc: Regionalizarea nu va avea ca efect închiderea sau mutarea unor instanţe de judecată

| 12 sep, 2013

Reorganizarea administrativ-teritorială a României nu va avea ca efect închiderea sau mutarea unor instanţe de judecată, a afirmat joi, la Piteşti, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc.

"Am discutat de mai multe ori cu domnul Liviu Dragnea din această perspectivă a regionalizării şi niciun fel de decizie legată de justiţie nu va fi luată decât după consultarea Ministerului Justiţiei. Eu nu am deloc în intenţie să desfiinţăm sau să mutăm un sediu de instanţă, indiferent de cum va fi structura administrativă", a declarat ministrul Cazanciuc.

În opinia sa, regionalizarea trebuie gândită doar în folosul cetăţenilor, care trebuie să aibă un acces cât mai facil la actul de justiţie.

"Noi nu ne putem opune acestui proces, dar ne vom adapta în aşa fel încât cetăţenii să nu aibă de suferit, ci doar de câştigat", a precizat ministrul Justiţiei.

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a participat joi, alături de omologul său din Republica Moldova, Oleg Efrim, la inaugurarea sediului Curţii de Apel Piteşti, clădire care a trecut printr-un amplu proces de reabilitare şi modernizare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ