CAZUL BODNARIU. Autorităţile române au propus plasarea copiilor la unchiul patern

| 27 ian, 15:40

Noi pași în rezolvarea cazului familiei Bodnariu, din Norvegia, sunt așteptați în luna martie, propunerea autorităților române, până la soluția finală, fiind darea în plasament a copiilor la unchiul patern, a declarat Gabriela Coman, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție.

"Cazul aceste este un pic mai altfel decât cele la care am lucrat noi până acum, în Norvegia și în alte cazuri. În general lucrăm pe cazuri de repatriere. Adică, în general, cele mai multe cazuri sunt de copii care sunt identificați pe teritoriul altor state neînsoțiți. Fie părinții au plecat împreună cu ei și i-au lăsat în stradă sau i-au lăsat neîngrijiți sau i-au trimis la cerșit sau pur și simplu, dintr-un anumit motiv, nu au mai fost capabili să îi îngrijească și atunci există un regulament internațional și o legislație română în baza căreia noi solicităm repatrierea. Există un întreg mecanism bine pus la punct. Aici lucrurile au fost un pic mai complicate deoarece copiii au părinții acolo, însă, prin intermediul Ministerul Afacerilor Externe, am solicitat serviciilor de acolo să analizeze posibilitatea utilizării unui plasament la familia extinsă a copiilor, adică la unchiul patern de aici. Așteptăm să vedem răspunsul. În funcție de legislație și de procedurile lor, cu siguranță vom primi un răspuns și pe această temă", a declarat Gabriela Coman pentru Agerpres.

Preşedintele ANPDCA a menţionat că, în prezent, există cereri de repatriere pentru 16 copii din Norvegia, care provin din șapte familii. Un număr mai mare de cereri vine însă din Italia — 290, urmată de Franța 202 și Spania — 188.

Citeşte şi: Viorel-Riceard Badea, în plenul APCE: Decizia în cazul Bodnariu este total abuzivă şi disproporţionată

În ceea ce privește cazurile de abuzuri asupra copiilor înregistrate în România, Gabriela Coman a semnalat că cifrele oscilează, dar "oricum, sunt alarmante" și există situații în care intervențiile venite din partea serviciilor comunitare pentru a preveni ajungerea copiilor în situație de risc sau într-o situație de abuz sunt prea puține.

Potrivit președintelui ANPDCA, anul trecut în România au fost identificate 183 de cazuri de exploatare prin muncă a copiilor, acestea fiind în creștere în perioada de vară.

Fiii şi fiicele românului Marius Bodnariu, inginer IT, şi ai soţiei sale norvegience Ruth, asistentă medicală, au fost luaţi de Serviciul de protecţie a copilului în noiembrie. Totul după ce două fete, cele mai mari din familie, ar fi spus că primesc corecţii fizice de la părinţi. De asemenea, părinţii sunt suspectați și de îndoctrinarea religioasă a copiilor.

Aceștia au fost plasaţi în trei familii-surogat, iar de curând a fost deschisă procedura adopţiei internaţionale pentru ei. Autorităţile de la Bucureşti au dat asigurări că urmăresc acest dosar şi fac tot ceea ce le stă în putere pentru a ajuta familia.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 ian, 21:02
Cris
Barnevernet o institutie ce persecuta crestinii practicanti
Copiii trebuie sa se întoarcă imediat în sânul familiei. Ei nu pot face obiectul unui plasament pentru ca Barnevernet a făcut un abuz asupra lor.
Barnevernet este o instituție de tip fascist care este capabila într-un mod atroce sa despartă un copil sugar de 3 luni de mama naturala care îl iubește si se stinge de dorul lui.
Barnevernet a devenit o instituție de persecutare a creștinilor practicanți pe teritoriul Norvegiei!
Copiii creștini nu au voie sa cânte în scoală un cântec creștin, nu au dreptul la o educație creștină căci altfel vor fi luați de către Barnevernet, despărțiți de părintii lor care țin la ei ca la ochii din cap.
Norvegia, Barnevernet trebuie sa cada!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ