CCR: Desemnarea Ministerului Sănătăţii ca unitate de achiziţii publice centralizată, constituţională

| 19 iun, 2013

Curtea Constituţională a României a decis miercuri că este constituţională legea de aprobare a ordonanţei de urgenţă a guvernului privind desemnarea Ministerului Sănătăţii ca unitate de achiziţii publice centralizată.

Decizia este definitivă şi general obligatorie, urmând ca actul normativ să fie transmis preşedintelui României, spre promulgare.

Sesizarea a fost formulată de 80 de deputaţi PDL, UDMR şi PP-DD.

În 14 mai, plenul Camerei Deputaţilor a aprobat ordonanţa de guvern privind desemnarea Ministerului Sănătăţii ca unitate de achiziţii publice centralizată.

'Unitatea de achiziţii publice centralizată încheie acorduri-cadru în numele şi pentru unităţile sanitare publice din reţeaua ministerului şi reţeaua autorităţilor administraţiei publice centrale', se arată în textul actului normativ.

Prevederile OUG nu se aplică achiziţiilor a căror sursă de finanţare este asigurată din fondurile alocate de autorităţile administraţiei publice locale, donaţii, sponsorizări şi fonduri din proiecte de finanţare rambursabilă şi nerambursabilă.

Ministerul Sănătăţii încheie acorduri-cadru pentru achiziţia centralizată, la nivel naţional, de medicamente, materiale sanitare, echipamente medicale, echipamente de protecţie, servicii, combustibili şi lubrifianţi pentru parcul auto.

Lista produselor pentru care se organizează proceduri de achiziţie centralizată se aprobă în termen de zece zile de la data intrării în vigoare a ordonanţei prin ordin al ministrului Sănătăţii.

Atribuirea acordului-cadru de către unitatea de achiziţii publice centralizată nu necesită dovedirea existenţei sumelor necesare efectuării plăţilor, precizează textul ordonanţei.

Potrivit iniţiatorului, scopul măsurii îl reprezintă gestionarea eficientă a resurselor financiare alocate, achiziţionarea de produse şi servicii de calitate şi stabilirea unor variaţii mai mici de preţ.

Ordonanţa a fost adoptată şi de Senat iar Camera Deputaţilor a fost decizională în acest caz.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ