CE a deblocat, astăzi, fondurile pentru POS Transporturi

| 24 iun, 2013

Comisia Europeană a deblocat, astăzi, plăţile pe Programul Operaţional Sectorial (POS) Transporturi, axele 1 şi 2, care erau presuspendate din luna octombrie a anului trecut.

"Condiţiile pentru ridicarea procedurii de presuspendare pentru companiile de drumuri şi căi ferate din priorităţile 1 şi 2 sunt îndeplinite şi solicitările de plăţi în legătură cu acestea pot fi din nou procesate", se precizează în notificarea serviciilor executivului comunitar către autorităţile române.

Recent, premierul Victor Ponta i-a felicitat pe miniştrii implicaţi în deblocarea programelor operaţionale presuspendate. “ Însă nu mă mulţumesc cu faptul că doar acestea au fost deblocate. Creşterea competitivităţii, împreună cu Ministerul Economiei, Cercetarea, Comunicaţiile, toţi cei care au proiecte în derulare, vreau să veniţi cu action planul, ca să îl deblocăm şi pe acesta. E foarte, foarte important”, a mai spus Ponta.

Ca urmare a deficienţelor apărute în utilizarea fondurilor europene în perioada 2009 - 2011, Comisia Europeană a presuspendat patru programe operaţionale: Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), Programul Operaţional Regional (POR), Programul Operaţional Sectorial Transport şi Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice. Comisia a reluat în acest an plăţile pentru două programe operaţionale: POSDRU şi POR.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ