Ce alimente îţi potolesc pofta de mâncare

| 09 mai, 2014

Am pregatit pentru tine o lista de alimente pe care le poti consuma linistit pentru ca au un numar de calorii scazut, sunt perfecte pentru orice dieta si iti ofera imediat senzatia de satietate.

CARTOFI COPTI

Suntem obisnuite sa auzim lucruri neplacute despre cartofi, insa intr-un studiu care a masurat gradul de satietate a 38 de alimente, incluzand orezul brun si painea integrala de grau, cartoful copt a ocupat locul intai. Persoanele care au participat la aceasta cercetare nu au avut senzatia de foame timp de trei ore. Desi cartofii sunt de multe ori evitati din cauza continutului de carbohidrati, fierti sau copti, acestia sunt plini de vitamine, fibre si alti nutrienti. Rezultatul? Energie si senzatie de satietate pentru multa vreme.

SUPA DE FASOLE

Supele au un continut mare de apa, ceea ce inseamna ca te vei satura repede, cu putine calorii. In mod special, supa de fasole contine o doza mare de fibre si carbohidrati buni care incetinesc eliberarea glucidelor in sange. Odata ajunse in stomac, apa si fibrele sunt cele care iti creeaza senzatia de satietate si nu vei mai simti ca iti este foame pentru cateva ore. O portie din acest tip de supa contine doar 150 de calorii, iar, in cazul in care nu esti o fana a supelor, incearca o salata cu boabe de fasole, linte si mazare, careia sa ii adaugi un pic de otet balsamic.

OUA

Un studiu al Universitatii Saint Louis a descoperit ca cei care mananca oua la micul dejun consuma cu pana la 330 de calorii mai putin in timpul zilei decat cei care mananca dimineata un croissant sau un covrig. Oualele reprezinta unul din putinele alimente care contin toate proteinele de care avem nevoie. Odata digerate, aminoacizii declanseaza eliminarea de hormoni din intestin care impiedica aparitia poftei de mancare. Pentru a consuma un numar mai mare de fibre, adauga omletei si niste legume. Incearc-o pe cea cu spanac (Un ou are 78 de calorii, iar o ceasca de spanac doar 7).

IAURT GRECESC

Cercetatori ai Universaitatii Harvard au examinat timp de 20 de ani obiceiurile alimentare a 120.000 de persoane. De-a lungul timpului, persoanele care au consumat mai multe proteine au reusit sa slabeasca fara niciun efort. Un studiu al Institutului de Nutritie Nestle a descoperit ca un consum zilnic de proteine creste nivelul de satietate si mentine o valoare constanta a glucidelor din sange. Iaurtul grecesc, fata de cel normal, contine dublul de proteine si mai putin zahar. Ca senzatia de satietate sa dureze mai mult, adauga-i iaurtului cateva linguri de cereale integrale.

MERE

Merele sunt unele dintre putinele fructe care contin pectina, substanta care in mod natural incetineste digestia si creeaza sentimentul de satietate. Intr-un studiu despre alimentatie a fost observat faptul ca persoanele care au consumat un mar la una dintre mesele principale s-au saturat mult mai repede si au mancat mult mai putin decat cei care nu au acest obicei. Sa mananci un mar intreg dureaza mai mult, dar caloriile pe care le asimilezi sunt mai putine. Taie un mar cubulete si combina-l cu portia de cereale pentru micul dejun. Pentru pranz sau gustare incearca o salata cu bucati de mere ori un sandwich din paine integrala, piept de curcan si mere feliate.

Citeşte continuarea pe elle.ro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ