Ce fructe SĂ NU MĂNÂNCI dacă vrei să slăbeşti

| 05 feb, 2014

Sunt fructe care au in compozitie o cantitate mica de fructoza si deci pot fi consumate fara probleme in cadrul dietei de slabit, sunt fructe care au in compozitie o cantitate medie de fructoza si, nu in ultimul rand, sunt fructe care au un continut foarte ridicat de fructoza.

Acestea din urma ar trebui consumate in cantitati mici si doar ocazional in dieta de slabit:

 

1. Strugurii

Categoria fructelor cu un continut foarte ridicat de zahar este dominata de struguri. 100 g struguri iti furnizeaza 18 g de zahar, asadar este bine sa te feresti de ei atunci cand vrei sa slabesti.

2. Bananele

Este adevarat ca bananele sunt foarte gustoase si pot constitui o gustare senzationala intre mesele principale, insa la fel de adevarat este ca au mult zahar in compozitie, mai exact 16 g la fiecare 100 g de fruct. Prin urmare, ar fi bine sa le eviti cat timp vrei sa slabesti.

3. Ciresele

Cele mai bune cirese se gasesc doar cateva saptamani pe piata, de aceea ai putea fi tentata sa consumi cantitati mai mari, pentru a te satura. Daca esti la dieta, nu este o idee prea buna sa dai iama in cirese, intrucat aceste fructe au un continut ridicat de zahar, aproximativ 15 g la fiecare 100 g de fruct.

4. Mango

Tot aproximativ 15 g de zahar se gasesc si in 100 g de mango. Acest fruct exotic ar trebui evitat daca vrei sa slabesti, insa cu siguranta ii poti gasi inlocuitori la fel de buni, insa mult mai prietenosi cu silueta.

5. Merele

Surprinzator, merele au si ele un continut ridicat de zahar si pot incetini procesul de slabire, insa doar in anumite conditii. Daca dieta ta este una sanatoasa si echilibrata, fara dulciuri, zahar alb, produse rafinate, produse de patiserie si produse tip fast food, merele nu te vor ingrasa, ci chiar te pot ajuta sa slabesti.

Ele pot deveni problematice atunci cand sunt consumate in cantitati mari, alaturi de alimentele mentionate mai sus, intrucat organismul tau va fi ticsit de zahar si il va metaboliza cu greutate.
6. Fructele uscate

Fructele uscate au in compozitie cantitati uriase de zahar, deci fereste-te sa le consumi cand vrei sa slabesti. Este vorba despre curmale si smochine uscate, mango uscat, caise uscate si stafide, printre altele.
Fructele cu un continut scazut de zahar

Dintre fructele cu un continut scazut de zahar, pe care le poti consuma cu incredere in dieta, se numara lamaia, lime-ul, afinele, grepfruitul, papaya, capsunile, merisoarele si murele.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ