Dieta în funcție de grupele de sânge

| 06 mar, 2014

Puțin cunoscută de către oameni, dieta în funcție de grupa sanguină a devenit apreciată după lansarea cărții „Alimentația adecvată celor 4 grupe sanguine”, a doctorului D'Adamo.

Potrivit doctorului, regimul în funcție de grupa sanguină ajută la pierderea în greutate, previne apariția alergiilor și îmbunătățește starea generală de sănătate.

Persoanele cu grupa sanguină 0-1 se dezvoltă armonios prin practicarea exercițiilor fizice, prin consumarea proteinelor de origine animală (putând digera cu ușurință carnea datorită acidității ridicate a sucurilor gastrice) și prin evitarea produselor lactate și a carbohidraților. Din cauza acidității gastrice, aceste persoane ar trebui să consume mai mult fructe cu aciditate alcalină (prune, struguri, coacăze, agrișe, curmale) și să evite pe cât posibil consumul produselor lactate și a cerealelor, scrie yahoo.ro.

Afecțiuni posibile: astm, rinită alergică și alte tipuri de alergii, artrită, intoleranță alimentară.

Grupa sanguină A-2

Practica alimentară a persoanelor cu această grupă sanguină este vegetarianismul. Astfel, este indicat un regim bazat pe consumul de fructe și legume, la care se adaugă cantități moderate de grăsime de origine animală și produse lactate.

Regim alimentar:

- se recomandă dieta vegetariană bazată pe proteine din soia, cereale și legume.

- persoanele obișnuite să consume carne vor pierde ușor în greutate când vor adopta o alimentație bazată pe legume și fructe și vor fi mult mai energice datorită eliminării toxinelor din organism.

Exerciții fizice:

- sunt indicate exercițiile care ajută la stabilirea unui calm interior.

- se poate practica: yoga, tai chi, exerciții de relaxare, meditație.

- daca persoana suferă de obezitate este recomandat aerobicul, dar nu excesiv. Afecțiuni posibile: boli cardiovasculare, cancer sau diabet zaharat.

Grupa sanguină B3

Persoanele care s-au născut cu această grupă sanguină sunt omnivore, astfel, regimul alimentar trebuie să fie echilibrat, sănătos și diversificat. Această grupă sanguină este singura care permite consumarea, fără restricții, a produselor lactate (sfatulmedicului.ro).

Regimul alimentar indicat pentru aceste persoane:

-alimente permise: carne de capră, miel, iepure, oaie, vânat, pește oceanic, legume verzi, ouă, produse lactate cu un conținut scăzut în grăsime.

- se interzice consumarea cărnii de pui, deoarece conține o lectina aglutinantă care favorizeaza apariția accidentului vascular cerebral, dar și a tulburărilor de sistem imunitar.

Exerciții fizice:

- se recomandă practicarea exercițiilor care solicită atât mintea, cât și corpul.

- se poate practica: tenis, arte marțiale, ciclism, golf, drumeții.

Grupa sanguină AB-4

Grupa sanguină AB-4 deține antigene A, care mențin scazută aciditatea stomacală și antigene B, programate genetic pentru consumul de carne. Totuși, din cauza acidității scăzute, aceste persoane nu pot metaboliza eficient carnea, motiv pentru care consumul de carne se realizează cu precauție.

Regim alimentar:

- dieta persoanelor cu grupa sanguina AB-4 este o combinație intre regimul alimentar al grupelor A-2 si B-3.

- alimente recomandate: tofu, fructe de mare, produse lactate (iaurt și kefir), mazăre, fasole și alte legume proaspete, pește: somon, sardine, ton.

- nucile și semințele pot fi consumate numai în cantități reduse.

Exerciții fizice

Se recomandă practicarea exercițiilor care presupun atât activitate fizică, cât și psihică: ciclism, yoga, tai chi.

Puteți afla mai multe despre această dietă pe site-ul doctorului D’ Adamo.

 

Tag-uri: dieta, grupa de sange
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ