Ce mâncăm cu adevărat în loc de carnea din mezeluri

| 03 iun, 2014

Pericol pe piaţa cărnii! Reporterii Observator au descoperit la vânzare mezeluri şi carne de mici cu un conţinut de peste 50 la sută de soia. O fraudă de proporţii şi un risc imens pentru pentru cei care sunt alergici la acest ingredient.

Oricând pot intra în şoc anafilactic şi pot muri. În plus, soia consumată excesiv îi poate mutila pe copii din cauza hormonilor pe care îi produce. În urma demersului nostru, autorităţile române au intrat în alertă şi au dispus controale în toată ţara, potrivit antena1.

Alexandru este un băieţel de cinci ani care cântăreşte aproape cincizeci de kilograme. Dublu faţă de greutatea unui copil normal la aceeaşi vârstă. L-am întâlnit la Institutul de Endocrinologie Parhon unde este internat de o săptămână. Şi-a pierdut răbdarea în salonul spitalului şi nu-i mai place nimic. Mai ales că prietena lui, Cătălina, va pleca acasă. El, mai are de aşteptat.

Are foarte puţin prieteni. Se joacă mai mult singur pentru că ceilalţi copii îl consideră altfel: “Copiii îl consideră altfel. Că este mai gras, că poartă ochelari. Este un pic respins de unii copii. Il mai strigă copiii: Grasule!”, spune mama micuțului

Ca Alex sunt tot mai mulţi copii. În România, un copil din doi are probleme cu greutatea corporală. Principala cauză este alimentaţia. Şi pe bună dreptate. Cumperi un aliment şi în realitate mănânci altceva. O demonstreză chiar analizele de laborator. Reporterii Observator au

Verificat mai multe feluri de mezeluri comercializate în pieţe şi magazine. Micii, salamul şi cârnaţii ţărăneşti sunt doar câteva produse testate.

Rezultatele de laborator sunt revoltătoare. Carnea din mezeluri este înlocuită cu soia colorată cu carmin. În proporţie de peste 20 la sută. În unele cazuri, cantitatea de soia în mezeluri a depăşit şi 50 la sută. Deşi pe etichetă nu era menţionată nici urmă de proteină vegetală.

Un fals care te bagă în spital încet şi sigur. Soia este un ingredient alergen care poate fi fatal pentru o persoană intolerantă la acest ingredient. Mai exact, consumatorul alergic poate intra în şoc anafilatic care poate duce la deces. Mai mult, soia consumată în exces produce fitoestrogen. Un hormon de origine vegetală care, în unele cazuri, poate produce anomalii.

Soia pe primul loc cantitatea cea mai mare de fitoestrogen.În afară de pericolul asupra sănătăţii, înlocuirea cărnii cu soia în mezeluri constituie o fraudă. Soia este mai ieftină decât carnea iar banii se duc în conturile priocesatorilor. Iar cel care cumpără nu-şi poate da seama în nicio secundă că produsul are carne sau soia.

În urma anchetei făcute de reporterii Observator, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului a dispus controale pe soia în toată ţara.

Comercianţii care falsifică mezelurile cu soia sunt sancţionaţi cu amenzi de până la 10 mii de lei. Iar marfa este retrasă de la raf

Tag-uri: mezeluri
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ