Cum ne dăm seama că un mezel a ieşit din perioada de valabilitate

| 24 feb, 2014

În contextul în care inspectorii ANPC avertizează că pericolul salamului expirat nu a trecut încă, existând posibilitatea ca anumite cantităţi să se afle încă pe piaţă la comercializare, doctorul Gheorghe Mencinicopschi avertizează populaţia cum să se ferească de alimentele care au depăşit termenul de valabilitate.

Primul lucru pe care trebuie să-l facem într-un supermarket este să verificăm eticheta cu termenul de valabilitate.

"Dacă produsul este ambalat trebuie neapărat să citim eticheta cu termenul de valabilitate. Dacă vom constata că peste eticheta originală s-a aplicat alta înseamnă că produsul respectiv nu prezintă siguranţă. Mai greu este atunci când vrem să cumpărăm astfel de produse din galantar, deşi legea obligă ca atunci când produsul este scos în galantar şi nu este ambalat să aibă etichetă cu termen de valabilitate şi compoziţie, lucru pe care-l întâlnim în practică destul de rar", a declarat în exclusivitate la România TV doctorul Gheorghe Mencinicopschi.

Dacă alimentele nu au etichetă este de preferat să le evităm, întrucât, în cazul mezelurilor, este destul de greu să ne dăm seama dacă sunt expirate.

"Mezelurile sunt obţinute cu ajutorul conservanţilor, coloranţilor şi prin intermediul simţurilor foarte greu ne dăm seama dacă un produs este încă în perioada de valabilitate sau reprezintă un pericol pentru sănătate", spune Mencinicopschi.

Citeşte mai mult pe RomâniaTV.net.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ