Ne întoarcem la salamul comunist. Producătorii de mezeluri vor folosi reţetele de pe vremea lui Ceauşescu

| 16 ian, 2014

Produsele româneşti din carne vor avea gustul şi calitatea de dinainte de 1989. Ministerul Agriculturii a decis să reglementeze compoziţia mezelurilor, care va trebui să respecte STAS-urile concepute cu mai bine de 30 de ani în urmă.

Ministerul Agriculturii pregăteşte schimbări majore în domeniul produselor alimentare, în ce priveşte calitatea şi siguranţa preparatelor din carne, lapte, dar şi în panificaţie. Instituţia a emis un proiect de ordin privind atestarea produselor alimentare obţinute conform reţetelor româneşti consacrate, potrivit ziarulring.ro.

Potrivit acestuia, toate alimentele fabricate după reţete consacrate vor trebui să respecte reţetele şi STAS-urile stabilite pe vremea lui Ceauşescu. "În prima parte, o să începem cu 20 de produse, în aşa fel încât, uşor-uşor, să le acoperim pe toate. Se vor depune caiete de sarcini, cu tot ce înseamnă reţete mai vechi de 30 de ani, pentru că atunci lucrurile erau în regulă şi chiar se producea de calitate. Producătorii trebuie să îndeplinească condiţiile prevăzute în STAS-urile de acum 30 de ani, legate de compoziţie, de calitate, de ingrediente. Sunt o serie întreagă de produse româneşti care se făceau pe vremea lui Ceauşescu şi erau foarte bune", ne-a declarat Viorel Morărescu, director general în Ministerul Agriculturii. Se întorc ingredientele naturale, scrie ziarulring.ro.

Respectarea reţetei consacrate ar putea însemna şi renunţarea la aditivii alimentari, care nu se utilizau în urmă cu 30 de ani.

"Pe vremea lui Ceauşescu, cel puţin produsele din carne erau foarte sănătoase, pentru că procentul de ingrediente naturale din acele reţete era unul foarte ridicat, se foloseau condimente naturale, nu aditivi care imită condimentele, pentru că atunci nu exista preocuparea asta pentru profit dusă la extrem", ne-a precizat Costel Stanciu, preşedintele Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ