Ce nou imbold primesc investitorii pentru a veni în România

| 29 sep, 2014

Guvernul Ponta e hotărât ca România să devină independentă din punct de vedere energetic cât mai repede, de aceea, începând cu 2015, au fost anunțate măsuri care să încurajeze investitorii străini, în special pe cei din domeniul energiei.

Prezentă la Houston, ministrul Ioana Petrescu a anunțat, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanți ai companiilor americane din energie , că din 2015 impozitul pe construcţii speciale va fi redus de la 1,5 la 1%, iar taxa pe construcţii va fi diminuată cu 33 de procente. De asemenea, vor fi exceptate de la impozitare construcțiile situate pe platformele off-shore de exploatare din Marea Neagră. Practic, vor fi scutite de la plata "taxei pe stâlp" sondele petroliere din Marea Neagră. Beneficiarii ai aceste măsuri vor fi ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited, Gas Plus International B.V., Lukoil Overseas Atash B.V., OMV Petrom S.A., Petro Ventures Europe B.V. S.N.G.N. Romgaz S.A. si Sterling Resources Ltd.

„Venim în întâmpinarea nevoilor investitorilor şi ne dorim crearea unui cadru fiscal de dezvoltare sustenabilă, pro business. În acest sens, am găsit o soluţie să exceptăm de la impozitare construcţiile situate pe platformele off-shore de exploatare din Marea Neagră. Acest lucru este important de avut în vedere pentru investiţiile pe care le veţi derula în ţara noastră”, a declarat ministrul Finanțelor, la conferinţa World Affairs Council, din oraşul american Houston.

În cadrul aceluiași eveniment, Ioana Petrescu a prezentat oportunităţile de investiţii în România pentru oamenii de afaceri străini, arătând că prioritatea mandatului său este crearea unui cadru fiscal stimulativ, propice dezvoltării afacerilor şi a creşterii numărului de investitori în România.

Așadar, Guvernul condus de premierul Victor Ponta este hotărât să transforme România într-o destinație atractivă pentru investitori. Reducerea CAS la angajator, scutirea impozitării profitului reinvestit, reducerea taxei pentru construcții și a celei pentru construcții speciale, scheme de ajutor de stat pentru investitorii cu impact mare în economie, toate aceste măsuri sunt destinate mediului de afaceri și nu peste foarte mult timp își vor demonstra efectele benefice pentru economie.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ