Ioana Petrescu: Trezoreria va accepta plata taxelor şi impozitelor cu cardul

| 01 oct, 2014

Ministrul Finanţelor Publice, Ioana Petrescu, a anunţat miercuri că Executivul a adoptat o ordonanţă care va permite plata taxelor şi impozitelor cu cardul bancar la Trezorerie.

"Am adus azi un proiect de Ordonanţă de Urgenţă în care Trezoreria Statului va fi autorizată să fie acceptator de plată cu cardul bancar şi va presta acest serviciu pentru toate instituţiile publice. Astfel, persoanele fizice, care au un astfel de card bancar, îşi vor putea achita într-un punct unic toate taxele şi impozitele administrate de ANAF, Primării sau orice alte instituţii. Acest proiect vine practic la pachet într-un plan mai mare de creştere a conformării voluntare şi încercăm aici să facem plata impozitelor cât mai uşoară pentru contribuabil', a explicat Ioana Petrescu, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Potrivit ministrului Finanţelor, prin acest sistem vor fi conectate toate instituţiile publice, aproximativ 5000 de primării şi direcţii ANAF, iar comisioanele de contare vor fi suportate de la bugetul de stat, mai exact nu le va plăti nici contribuabilul şi nici primăriile sau celelalte instituţii publice.

'Am lucrat la acest proiect astfel încât comisioanele interbancare să fie foarte mici şi am avut deja discuţii cu reprezentanţi Mastercard şi Visa. În Ordonanţă, am pus o limită de 0,3% din valoarea tranzacţiilor şi nu vom accepta costuri suplimentare. E un comision mult mai mic decât este acum pe piaţă', a adăugat ministrul.

Ioana Petrescu a adăugat că, prin această măsură, statul vrea să descurajeze plata în numerar în favoarea celei prin intermediul cardului bancar.

"Sperăm şi la o conformare voluntară mai bună şi la încasări mult mai bune la buget. (..) Sunt optimistă că impozitele şi taxele pentru 2015 le vom plăti cu cardul la trezorerie. Spun 2015 pentru că, ca Trezoreria să devină acceptator de plată, este un proces mai îndelungat, între 6 şi 12 luni. Dacă vom implementa rapid procedurile, vom fi prima ţară din lume care vom avea un punct unic de plată cu cardul pentru toate taxele şi impozitele", a mai spus Petrescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ