Cristian Pârvan:1.200 de companii fac peste 50% din cifra de afaceri a României

| 30 sep, 2014

Secretarul general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România, Cristian Pârvan, a afirmat, marţi, că dintr-un total de 734.000 de firme înregistrate în România 180.000 au cifră de afaceri zero, iar Agenţia Naţională de Administrare Fiscală  'ar trebui să scape de ele'.

"Din 734.000 de firme, 453.000 au cifră de afaceri mai mare ca zero şi 180.000 au cifră de afaceri zero. Eu m-aş aştepta de la Ministerul de Finanţe, de la ANAF, să scape de ele. Ce fel de firmă este asta, cu cifră de afaceri zero? Pe nimeni nu interesează să facă curăţenie. Din cele 454.000 de firme active, 380.000 au cifra de afaceri sub un milion de lei, iar 1.200 de companii fac peste 50% din cifra de afaceri a României. Acestea sunt problemele cu care noi încercăm să ne batem şi să avem un dialog cu autorităţile', a spus Pârvan, într-o conferinţă pe probleme de fiscalitate.

Secretarul general al AOAR a subliniat că Direcţia Antifraudă controlează în special firmele mici şi foarte mici şi evită multinaţionalele.

"Direcţia Antifraudă se duce la firma cu doi angajaţi şi nu se duce la o multinaţională, pot să vă garantez asta, pentru că din 7.815 controale făcute la firme în semestrul I au fost la firme care de abia s-au înfiinţat în 2013. E formidabil cum o Direcţie Antifraudă face, în trei luni, 7.815 controale, potrivit rapoartelor de activitate ale ANAF pe trimestrul I. Din 7.815 de controale, 6.817 au fost cu amenzi aplicate. Din raportările europene, văd că se fac controale la firmele mari. Din raportările noastre, văd că la noi controalele se duc tot la firme din orăşele, firme cu doi angajaţi, fie că este un magazin de peşte, fie că este un magazin cu produse pentru agricultură. Au dat 28,9 milioane lei amenzi în trei luni. Am împărţit şi eu aceste sume la numărul de societăţi şi te întrebi de ce munceşte atât această direcţie, să ia 15.000 - 17.000 de lei la un control', a explicat acesta.

Pârvan a subliniat că nu poate fi de acord cu evaziunea financiară, 'dar aceste controale sunt mai rele decât cele de la Garda Financiară, iar mediul de afaceri este considerat inamic, cu excepţia multinaţionalelor'.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ