Ponta: Am fost şantajat de Adrian Sârbu. Mi-a cerut să nu plătească taxe şi impozite

| 23 sep, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că a fost 'şantajat' de un patron de media, care i-ar fi spus că 'îl face preşedinte' cu condiţia ca el să fie scutit de taxe şi impozite.

La întrebările jurnaliştilor, Ponta a precizat că este vorba de Adrian Sârbu, informează Agerpres.

'Ca prim ministru, am spus foarte clar cum am fost şantajat de un patron de media care mi-a spus că el i-a făcut pe toţi preşedinţi până acum şi dacă vreau să mă facă şi pe mine preşedinte, dar să nu-l pun să plătească taxe şi impozite. Când i-am spus că nu mă interesează oferta sa şi că aş vrea să plătească taxe şi impozite, zi de zi sunt obiectul principal de atac al trustului de presă. Rămâne un singur lucru: tot va plăti taxe şi impozite. Dacă nu, sigur, va suferi rigorile legii, indiferent de efectele pe care atacurile, cele mai multe necinstite, la adresa celui care îi cere să-şi plătească taxe şi impozite, au loc', a spus Victor Ponta, în cadrul unei conferinţe privind libertatea presei, influenţa politicului asupra mass-media şi corupţia, organizată marţi, la Palatul Parlamentului, de South East Europe Media Organisation (SEEMO).

Întrebat dacă, urmare a acestui episod, a sesizat justiţia, Ponta a răspuns: 'Când domnul Sârbu mi-a spus că toţi au ieşit preşedinţi în România numai cu sprijinul lui, mie nu mi se pare un lucru penal, mi se pare un lucru de ruptură de realitate'.

El a precizat că nici politicienii nu trebuie să facă presiuni asupra mass-media, nici patronii de media nu trebuie să facă presiuni.

Premierul a arătat că în ceea ce priveşte plata taxelor şi impozitelor, mass-media trebuie să fie un exemplu, apreciind că aceasta nu poate critica oameni politici sau din societate pentru că nu îşi respectă obligaţiile legale, atâta vreme cât nici ea nu o face.

'Cum poţi să critici un guvern că nu foloseşte bine taxele şi impozitele, dacă tu nu le plăteşti? Sigur că trebuie discutat în ce măsură statul sprijină o dezvoltare a mass-mediei, indiferent de resursele financiare, dar cred că nimeni dintre jurnaliştii corecţi, nimeni dintre investitorii corecţi nu a cerut vreodată să nu plătească taxe şi impozite ca mod de dezvoltare a relaţiei dintre mass-media şi politic', a conchis Ponta.

Premierul Victor Ponta declara în luna iulie a acestui an că nici Adrian Duicu, nici Petre Tobă nu au fost la el în birou, în schimb a fost Adrian Sârbu care i-a spus că are un control de la ANAF şi i-a cerut să îl oprească, dar i-a transmis că nu poate face acest lucru.

'Nu au fost la mine în birou, nu nimeni, aş minţi să spun, nu a fost domnul Duicu cu domnul Tobă, singurul om care a fost la mine în birou şi de care îmi amintesc a fost domnul Adrian Sârbu care mi-a zis că are nişte controale de la ANAF şi dacă pot să le opresc şi i-am zis că nu pot. Şi de atunci am tot citit ce rău sunt eu. Nu opresc la nimeni controale la ANAF, eu cred că toată lumea trebuie să îşi plătească taxele', a spus Ponta, la postul B1 TV.

El spunea tot atunci că nu crede că există moguli buni şi moguli răi în presă, ci doar proprietari de presă care respectă legea, plătindu-şi taxele şi impozitele, şi alţii care nu le achită.

'Mai departe, alte fapte penale nu ţin de Guvern, ce face fiecare patron de presă e treaba Justiţiei. Stilul ăsta care s-a practicat mulţi ani în România, vrei să-ţi plătesc taxe, ia să vezi că te cert un pic în trustul meu de presă, ia mai lasă-mă cu ANAF şi încep să te laud, e un lucru pe care nu l-am acceptat şi nu îl voi accepta cât timp sunt prim-ministru', menţiona, în iulie, premierul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ