Premierul Victor Ponta participă la Adunarea Generală a ONU

| 23 sep, 2014

Premierul Victor Ponta începe marţi o vizită de câteva zile în Statele Unite ale Americii, unde va participa la cea de-a 69-a sesiune a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite de la New York şi va avea discuţii pe teme economice cu reprezentanţii unor companii americane din domeniul energiei.

'Împreună cu ministrul de Externe, domnul Corlăţean, voi merge în Statele Unite ale Americii la Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, voi prezenta în plen intervenţia naţională şi, de asemenea, este o vizită extrem de importantă din punct de vedere economic. Împreună cu domnul ministru Nicolescu (ministrul delegat pentru Energie - n.r.) avem o întâlnire programată cu principalele companii din energie din Statele Unite, cu speranţa că, alături de cele care deja au investit, să convingem şi alţi investitori în acest domeniu cheie', preciza luni prim-ministrul Ponta.

Marţi, premierul va avea două întrevederi cu înalţi oficiali - preşedintele Turciei, Recep Tayyp Erdogan, şi Zhang Gaoli, viceprim-ministru al Consiliului de Stat al Republicii Populare Chineze. Ulterior, şeful Guvernului va participa la o recepţie oferită de Barack Obama şi de prima doamnă a SUA în onoarea şefilor delegaţiilor participante.

Deschiderea dezbaterilor generale ale Adunării Generale a ONU are loc miercuri şi debutează cu un dejun oferit de Ban Ki-Moon, secretar general al ONU. Seara este programată o recepţie oferită de preşedintele Consiliului European, preşedintele Comisiei Europene şi de Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Politică Externă.

Joi, la New York, premierul Ponta vizitează sediul Consulatului General al României, unde se întâlneşte cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti.

Ulterior, prim-ministrul român va avea o intervenţie în cadrul dezbaterilor din plenul Adunării Generale a ONU.

La Houston, vineri, premierul va avea o întâlnire cu reprezentanţii companiei Halliburton, cu preşedintele companiei Exxon Mobile, va lua parte la evenimentul 'România, poarta către un sector energetic sigur şi diversificat' (găzduit de World Affaire Council din Houston) şi va efectua o vizită la Centrul tehnologic al Exxon Mobile. La întrevederile de la Houston, premierul va fi însoţit de ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu, şi de ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu.

Citeşte şi: Ce problemă le-a creat Victor Ponta tuturor adversarilor, după lansarea de pe National Arena

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe, şeful diplomaţiei române, Titus Corlăţean, va lua parte la Summitul Consiliului de Securitate al ONU privind ameninţările la adresa păcii şi securităţii internaţionale cauzate de luptătorii terorişti străini, prezidată de preşedintele SUA, Barack Obama, precum şi la reuniunea ministerială a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) pe tema crizei securităţii europene, prezidată de Elveţia, în calitate de preşedinte-în-exerciţiu al OSCE.

Totodată, ministrul Corlăţean va participa la reuniunea miniştrilor afacerilor externe UE 28, reuniunea miniştrilor afacerilor externe UE-SUA, alte reuniuni ministeriale - Organizaţia pentru Cooperare Economică la Marea Neagră - OCEMN şi Procesul de cooperare în Europa de sud-est - SEECP.

Sesiunea a 69-a a Adunării Generale a ONU va debuta cu un segment la nivel înalt, oferind şefilor de stat şi de guvern, miniştrilor de externe prilejul de a prezenta principalele evaluări legate de activitatea ONU în ultimul an, precum şi priorităţile pentru perioada următoare, precizează MAE.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ