Din cauza lui Udrea şi Iohannis, Băsescu atacă Republica Moldova

| 23 sep, 2014

Traian Băsescu s-a arătat extrem de deranjat de susţinerea lui Iurie Leancă pentru Ponta şi l-a taxat dur pe oficialul de la Chişinău. Chiriaşul de la Cotroceni a încercat, şmechereşte, să-i lipească eticheta de pro-rus lui Leancă şi prin ricoşeu să-l lovească pe Victor Ponta.

Traian Băsescu este în stare de orice pentru Elena Udrea, inclusiv să de-a foc la ţara. Aşa trebuie interpretat atacul iresponsabil al lui Traian Băsescu la adresa premierului Republicii Moldova, Iurie Leancă. Preşedintele României nu a ţinut cont nicio clipă de contextul internaţional foarte delicat în care Rusia îşi încordează muşchii şi face mult rău Republicii Moldova pentru opţiunea proeuropeană. Din cauza Elenei Udrea şi a lui Klaus Iohannis, Băsescu atacă inconştient Republica Moldova.

Citeşte şi: Victor Ponta şi Iurie Leancă au inaugurat lucrările de la gazoductul Iaşi-Ungheni

Premierul Republicii Moldova, Iurie Leancă, prezent la lansarea candidaturii lui Victor Ponta, a spus că-l susţine pe liderul PSD în alegerile prezidenţiale. „Personal, consider să soarta noastră e strâns legată de proiectul european, iar aceşti paşi vor depinde în manieră substanţială de ajutorul României. De aceea, nu îmi este indiferent cine va conduce România în perioada următoare. Noi ne legăm speranţele de viitorul preşedinte al României, Victor Ponta. Împreună vom ajunge la destinaţie, vom reuşi să scriem istoria”.

Traian Băsescu s-a arătat extrem de deranjat de susţinerea lui Leancă pentru Ponta şi l-a taxat dur pe oficialul de la Chişinău. Chiriaşul de la Cotroceni a încercat, şmechereşte, să-i lipească eticheta de pro-rus lui Leancă şi prin ricoşeu să-l lovească pe Victor Ponta. Ca de obicei, Băsescu minte prin omisiune. Cu toate că Iurie Leancă a început prin a lucra la Ambasada Sovietică din România, este cel mai proeuropean premier pe care l-a avut Republica Moldova. În timpul mandatului său a fost semnat acordul de asociere cu Uniunea Europeană, iar faptul că Leancă a lucrat patru ani la Ambasada Republicii Moldova din Statele Unite şi pe urmă a fost ambasador cu misiuni speciale pentru integrare europeană spune totul de viziunea pro-occidentală a premierului de peste Prut.

Citeşte şi: Traian Băsescu despre Iurie Leancă: A fost în Ambasada URSS la Bucureşti

Într-un context internaţional destul de tensionat, acest atac iresponsabil şi inconştient face rău relaţiei dintre ţara noastră şi Republica Moldova, fapt evidenţiat şi de premierul Victor Ponta. „Cred că este un gest extrem de iresponsabil. Dacă Elena Udrea spunea chestia asta, nu o băga nimeni în seamă. Traian Băsescu încă este preşedinte al României, să-l ataci pe primul-ministru al Moldovei, adică exact ţara de care suntem mai apropiaţi şi care este cea mai importantă pentru noi, doar pentru că nu o susţine pe Udrea, ci mă susţine pe mine este un gest de mare iresponsabilitate şi un semnal foarte urât pe care îl transmitem celor din Moldova”.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 oct, 2014
ionut
E clar
cu constructii de genu "sa de-a foc la tara" ati devenit rosie si subiectiva

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ