Cum vede preşedintele Ponta priorităţile României

| 23 sep, 2014

După 10 ani în care regimul Băsescu a însemnat pentru români sărăcie şi dezbinare, în calitate de candidat la alegerile prezidenţiale, Victor Ponta vine în faţa alegătorilor cu un alt model de a face politică.

Regimul patronat de actualul şef al statului s-a remarcat prin crearea unor blocaje instituţionale care au avut ca rezultat îndepărtarea ţării noastre de la atingerea obiectivelor de modernizare. Pentru ca România să îşi atingă potenţialul de dezvoltare, Victor Ponta vine cu o altă viziune asupra Instituţiei Prezidenţiale. Actualul premier îşi propune ca în cazul în care va ajunge preşedinte al României să construiască o echipă împreună cu Guvernul şi Parlamentul, astfel încât să acţioneze unitar pentru îndeplinirea interesului naţional.

Citeşte şi: De ce va fi Victor Ponta un preşedinte altfel?

În cei zece ani de regim Băsescu lupta politică a devenit un scop în sine pentru unii politicieni, care au reuşit să o transfere şi în cadrul societăţii, generând falii adânci. Conflictul politic îşi are rostul atât timp cât conduce la identificarea celor mai bune soluţii pentru dezvoltarea României, însă din cauza regimului Băsescu lupta politică s-a transformat în blocaj instituţional şi a dus la distrugerea punţilor de dialog între forţele politice şi societale. Pentru a pune capăt acestei situaţii dezavantajoase ţării noastre, în calitate de şef al statului, Victor Ponta are în vedere iniţierea unui dialog continuu cu toate partidele politice pentru întocmirea unui Plan Naţional de Dezvoltare a României pentru următorii 20 de ani.

O altă caracteristică a regimului patronat de actualul lider de la Cotroceni a fost lipsa dialogului cu societatea civilă. Deficitul de transparenţă şi ignorarea forţelor sociale au fost cel mai mult simţite în perioada de recesiune economică, când Traian Băsescu a decis, fără a consulta societatea civilă, impunerea unor măsuri de austeritate nepopulare ce au condus la intrarea în sărăcie a milioane de români. În calitate de viitor preşedinte al României, liderul PSD îşi propune menţinerea unui dialog şi consultarea permanentă cu socielatea civilă. Totodată, pentru a asigura unirea tuturor forţelor sociale pentru îndeplinirea obiectivelor naţionale şi menţinerea echilibrului societăţii, Victor Ponta propune încheierea unui pact social.

O construcţie a unei Românii moderne şi prospere nu poate fi concepută fără o Constituţie pe măsură şi fără modernizarea legislaţiei electorale. Astfel, Victor Ponta are în vedere respectarea angajamentelor USL luate în faţa electoratului în 2012, când a promis revizuirea Legii Fundamentale. Deşi oportunitatea modificării Constituţiei a fost pierdută din cauza liberalilor care nu şi-au păstrat angajamentele şi s-au aliat cu oamenii lui Traian Băsescu, Victor Ponta îşi propune să ducă la capăt acest proiect, care va permite remodelarea raporturilor instituţionale, protejarea independenţei justiţiei dar şi întărirea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti. Nu în ultimul rând, în calitate de şef al statului, actualul preşedinte al PSD, îşi propune realizarea reformei electorale prin reducerea numărului de parlamentari şi realizarea unui sistem cât mai reprezentativ.

Citeşte şi: Victor Ponta: Sper ca în 2015 să trecem modificarea Constituţiei de Parlament

Proiectul prezidenţial al lui Victor Ponta este unul ambiţios şi care vine să pună capăt definitiv modului distructiv în care Traian Băsescu a gestionat funcţia de şef al statului. Având în vedere că în calitate de premier a reparat nedreptăţile comise de guvernele portocalii şi a repus România pe calea dezvoltării economice, nu încape nicio îndoială că Victor Ponta va reuşi să materializeze toate aceste priorităţi în realităţi în beneficiul întregii societăţi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ