Ce nu ştiai despre MICII pe care îi vei pregăti de 1 MAI

| 30 apr, 2014

Cand spui 1 mai spui gratar si, invariabil, mici. Iată ce trebuie sa stim despre acest produs alimentar exilat in zona non-grata a nutritiei.

Micii sunt preparate traditionale din carne tocata, maturata cu supa de oase, adaos de grasime, condimente, afanatori, uneori cu adaos de texturate de soia sau fosfati, coloranti, conservanti.

Daca tot vreti sa mancati mici, de cateva ori pe an nu e nici o nenorocire… insa ideal, bineinteles, ar fi sa ii preparati in casa (retete gasiti peste tot), din carne a carei origine o cunoasteti, cu usturoi de gradina si slanina de porc crescut ecologic, la curte sau in semisalbaticie.

Exista si o varianta (mai) sanatoasa a micilor: cei facuti din carne de strut. Carnea de strut este dietetica, avand o grasime buna, bogata in acizi grasi omega-3.

Important: cand ii pregatiti trebuie sa fiti atenti sa fie bine facuti, deoarece in cazul frigerii incomplete exista sansa contaminarii cu trichinela, care poate duce la imbolnaviri grave. Fripti pe gratarul cu foc direct devin toxici, asa ca cel mai bine ii pregatiti cum am recomandat putin mai sus.

Mancati micii cu salate de legume si mustar de calitate! Asocierea cu cartofi prajiti, paine si bauturi alcoolice nu face nimic altceva decat sa inrautateasca si mai mult digestia.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ