Bucureşti: Locuri amenajate pentru grătar

| 01 mai, 2014

Astăzi este 1 Mai, ziua când grătarele sunt la putere. Autorităţile, dar şi privaţii au amenjat 12 locuri, unde puteţi face focul, fără să luaţi amendă. Bucureştenii au la dispoziţie patru spaţii în care să poată ieşi la picnic, iar alte cinci, majoritatea în sectorul 2, sunt în curs de amenajare, potrivit autorităţilor locale

Grătarele se fac doar în locuri special amenajate. Asta au stabilit reprezentaţii Ministerului Mediului, încă de anul trecut, când a intrat în vigoare legea picnicului. Cine nu respectă acest lucru şi face focul unde-l taie capul, primeşte amenzi între 100 şi 5.000 de lei. Ca să vă distraţi româneşte de 1 Mai şi să rămâneţi şi cu banii în buzunar, mergeţi în Parcul Lumea Copiilor, din sectorul 4.

Complexul Astoria - Se află în pădurea Snagov

Aici aveţi la dispoziţie 70 de grătare, băncuţe şi foişoare. Nu plătiţi nimic, însă, trebuie să vă treziţi dis-de-dimineaţă ca să prindeţi un loc. În sectorul 6, puteţi face picnic pe malul Lacului Morii, în spatele Parcului Crângaşi. Există şapte foişoare, dotate cu grătare, băncuţe şi coşuri de gunoi. Tot în sectorul 6, în cartie­rul ANL Brâncuşi, sunt încă şase locuri pentru grătar, unde vă puteţi instala gratuit.

Parcul Lumea Copiilor - Aici sunt amenajate 70 de grătare

În sectorul 2, aveţi voie să faceţi focul în parcurile Plumbuita, Pantelimon, Lunca Florilor şi Morarilor. Nu se plăteşte nici o taxă. Totul e să veniţi cu grătarul de acasă. Primăria Capitalei a amenajat un spaţiu pentru grătare în curtea Palatului Mogoşoaia. Dacă vreţi să faceţi o frigăruie în pădure, aveţi această posibilitate. În Snagov e situat complexul turistic Astoria. Există spaţiu pentru grătar, dar trebuie să plătiţi 10 lei pentru maşină şi 5 lei de persoană.

Parcul Crângaşi - Locul pentru picnic se află chiar pe malul Lacului Morii

În Pădurea Pustnicu puteţi sfârâi, de asemenea, mititeii. Se intră prin Complexul Pustincu, unde plătiţi 10 lei, taxă de curăţenie. În Parcul Bragadiru daţi 10 lei de maşină şi staţi la picnic. Puţin mai departe, în judeţul Giurgiu, aveţi la dispoziţie Parcul Natural Comana, amenajat cu 20 de mese, 20 de băncuţe. Plătiţi 15 lei ca să intraţi cu maşina.

Cartierul Brâncuşi- Este un alt loc unde puteţi frige mititeii

Alte locuri pentru picnic: Parcul Pantelimon; Parcul Lunca ­Florilor; Parcul Morarilor; Palatul Mogoşoaia; Pădurea Pustnicu; Parcul Bragadiru; Parcul Natural Comana






loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ