Veste bună pentru toți șoferii care ajung la mare de 1 MAI

| 28 apr, 2014

Turiștii care vor merge la mare de 1 Mai vor putea ajunge în stațiunile din sudul litoralului fără restricții de trafic la traversarea podului de la Agigea, după ce CNADNR a decis să suspende în perioada minivacanței restricțiile impuse de lucrările de reabilitare.

Potrivit reprezentanţilor Companiei Naţionale de Autostrăzi și Drumuri Naţionale din România (CNADNR), între 29 aprilie, ora 14.00, și 6 mai, ora 08.00, circulația rutieră pe podul de la Agigea se va desfășura pe trei benzi de circulație, pe toată lungimea podului, în funcție de volumul de trafic înregistrat pe cele două direcții de deplasare.

În această perioadă va fi permisă circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mică de 5 tone, excepție făcând mijloacele de transport persoane a căror masă totală maxim autorizată poate depăși această limită. Se menţine însă limitarea vitezei de circulaţie la 50 de kilometri la oră, şoferii fiind rugaţi să respecte restricţia de circulaţie instituită și semnalizarea rutieră temporară.

Din cauza lucrărilor de reabilitare a podului de la Agigea de peste Canalul Dunăre Marea Neagră, CNADNR a restricționat traficul, de aproape jumătate de an. Astfel, accesul pe pod este închis în fiecare noapte de marţi spre miercuri, miercuri spre joi și joi spre vineri, între orele 23.00 și 01.00. De asemenea, în zilele de marţi, joi și sâmbătă circulația este închisă între orele 09.00 - 13.00, plus alte patru ore în nopţile de luni spre marţi, respectiv între orele 23.00 și 03.00.

Peste 30.000 de turiști sunt așteptați să ajungă pe litoral în minivacanța de 1 mai, o treime urmând să se îndrepte către stațiunile românești din sudul litoralului. De asemenea, acestora li se vor adăugă alte câteva mii de turiști români care vor merge în stațiunile bulgărești de la Marea Neagră. Pentru aceștia, în cazul aglomerării traficului în Punctul de frontieră de la Vama Veche, reprezentanții Gărzii de Coastă recomandă să se folosească şi celelalte puncte de trecere a frontierei din judeţul Constanţa, respectiv de la Negru Vodă şi Ostrov.

"Conducerea Gărzii de Coastă a dispus ca numărul lucrătorilor din punctele de frontieră să fie suplimentat, astfel încât efectuarea formalităţilor de frontieră să aibă un timp de aşteptare cât mai scurt", a precizat purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă, Marius Niculescu.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ