Ce nu ştiai despre salcie, un leac pentru durere puţin cunoscut

| 31 mar, 2014

Coaja de salcie este folosita de mii de ani pentru tratarea durerilor si a stat la originea fabricarii aspirinei. Spre deosebire de aspirina insa, care nu le este recomandata celor care au probleme cu stomacul, salcia poate fi folosita si pentru a trata hiperaciditatea gastrica, scrie www.curademiere.ro.

Salcia este primul copac care inverzeste in tarile cu climat temperat. Ea se intalneste in mod natural pe malurile raurilor, pe care le intareste si impiedica eroziunea solului. Salcia creste si in orase. In regiunile mai reci, cum ar fi tundra, unde covorul vegetal nu depaseste 10-15 centimetri, salcia este mica si se intinde pentru a impiedica vantul sa erodeze solul.

Pe malurile raului Saint-Laurent salcia ajunge si la 40 de metri. Oriunde ar fi, salcia se intalneste intr-o varitate uimitoare de specii. Simbol al nemuririi in Extremul Orient, salcia este arborele vietii in Tibet. Asta pentru ca oriunde ai planta o salcie, ea prinde radacini si se transforma intr-un copac impozant. Ce parti ale salciei poti consuma? Scoarta, mugurii, matisorii si frunzele foarte tinere.

Coaja se recolteaza, in general, in anotimpul rece, pana infrunzeste, iar celelalte parti ale salciei primvara devreme. Eschimosii din Alaska aduna partile comestibile ale speciei Salix Phylicifora si le cosuma. Mugurii cruzi sunt consumati cu ulei de foca sau sunt conservati. Frunzele tinere, care nu depasesc 4 centimetri, se mananca crude si proaspete sau uscate, in supe sau in ceai.

Vezi ce boli tratează salcia AICI.

Tag-uri: durere, salcie
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ