Medicii avertizează! Ce poți să păţeşti dacă bei apă cumpărată din magazine

| 11 oct, 2013

Apa este indispensabilă vieţii şi în majoritatea ţărilor dezvoltate se derulează o mulţime de campanii menite să-i încurajeze pe cetăţeni să bea mai multă. Cu toate acestea, medicii ne avertizează că ar trebui să fim atenţi cum consumăm apa și ne dau câteva sfaturi ca să evităm problemele de sănătate.

Obezitate, cancer sau tulburări endocrine

Mai multe studii au arătat că substanţa Bisfenol A, cunoscută ca BPA, se găseşte în plasticul din care sunt făcute unele sticle şi pătrunde în apa din acestea, potrivit huffingtonpost.com. Compusul chimic poate provoca tulburări endocrine, mărirea prostatei, obezitate, cancer, iar în cazul copiilor afectează dezvoltarea creierului şi a comportamentului.

Bacterii în sticlă

Dacă se întâmplă să refolosești sticlele de plastic cu apă minerală sau plată, ai grijă să le speli foarte bine înaine să bei din nou din ele. Bacteriile trăiesc în medii calde și umede, deci sticlele în care a mai rămas puțină apă sunt o ”gazdă” perfectă pentru ele. Medicii recomandă să spălăm sticlele cu apă fierbinte și detergent de vase.

Boli de stomac

Evită să cumperi apă plată cu lămâie din comerț, întrucât nu este deloc naturală. Potrivit huffingtonpost.com, băuturile de acest tip conțin în jur de 12 alte ingrediente pe lângă apa propriu zisă, plus zahăr și arome artificiale de lămâie.

Nu bea prea multă apă

Este destul de greu ca un om să bea prea multă apă, în condițiile în care suntem obișnuiți să bem mai puțină decât ar trebui, însă medicii avertizează că dacă am depăși limita am avea probleme serioase de sănătate. Putem ajunge la hiponatremie, adică diminuarea nivelului de sodiu din sânge, ceea ce duce la tulburări neurologice, de la simplă confuzie mintală la comă, sau la probleme digestive, precum greața sau vărsăturile.

Nu bea apă energizantă cu cofeină

Există pe rafturile marilor magazine câteva branduri de apă cu cofeină, energizantă. Deși cafeaua ajută, în anumite situații, organismul, dacă ai consuma un astfel de produs, este foarte ușor să ajungi la supradoză, căci bei cofeina odată cu apa, în cantitate mare, deci multă decât în mod normal.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
11 oct, 2013
Sorin Dumitru
Am lucrat la o firma de ambalat apa, conditiile de igiena erau execrabile. Fara apa la toaleta, sticlele umplute direct de la robinetul ruginit (tu ce credeai?), peturile de 5 litrii sau 10 vin deformate, asa ca suflam in ele sa le reformam, le umplem, le punem dopurile cu mana (ce e, nu stiai ca se pot ambala manual?), daca iti spun tot, ma impusca astia... Sesizari? Organele statului sesizate au zis ca totul a fost ok... Nu mi s-a facut niciodata vreun act sau analize medicale. Daca am hepatita, TBC sau mai stiu eu ce, acum ai si tu... caci... ti-am scuipat in sticla, asta imi era slujba.. Chiar te intereseaza ce bei? Chiar conteaza ce dai copiilor tai sa bea? Crezi ca daca eticheta e frumoasa sau apa se vind in farmacii e curata? :)))) cata naivitate... vai de voi! bisfenolul e chiar ultima grija, crde-ma...
11 oct, 2013
Ion Ionell
apa
cel mai usor si corect mod de a -ti mari bugetul


http://castigabanuti.weebly.com/


6$ bonus!!!!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ