Ce poți cumpăra cu 1$ în 20 de țări ale lumii

| 24 feb, 2014

S-ar părea interesant: cîte poți cumpăra cu un singur dolar? O gumă de mestecat, o ciocolată? Se pare însă că această sumă în multe țări înseamnă o avere, iar în altele un număr infim.

Un proiect interesant arată ce lucruri, feluri de mâncare sau obiecte pot fi cumpărate la prețul de 1 $ în diferite țări ale lumii. Între un masaj la picioare și o cană de cafea nu e decât…1$.

1. Cambodgia: două pahare de bere la halbă, în așa-numitele Happy Hour, o eșarfă din bumbac, trei păianjeni prăjiți crocant, 20 minute “, 4 litri de apă potabilă, două cutii de “Coca-Cola”, două fructe dragon sau 50 de grame de brânză daneză. În plus, cu 1$ poți spăla 1kg de haine.

2. Austria: o brioșă Kornspitz.

3. Filipine: o jumătate de oră de masaj la picioare, 28 de țigări “Marlboro”, cafea în 7Eleven, 3 baterii AA, două ore de acces la internet, 4 gogoase de la Mr. Donut, 2 km de transport cu taxi, 4 litri de apă potabilă sau mult mult orez.

4. Spania: în Insulele Canare pentru un dolar poți obține o ceașcă de cafea, dar nu în stațiunile populare.

5. Vietnam: poți închiria o bicicletă pentru o zi, 2 căni de cafea cu lapte, supă vietnameză “Pho”, 40 de ouă de prepeliță, o pălărie tradițională vietnameză, două ziare, un DVD, 7 litri de apă, 2 bilete de intrare la Templul Literaturii din Hanoi, două bere reci Halida, 1,25 l de benzină.

6. Croația: o porție parte de inghețată.

7. Danemarca: un litru de lapte, un semn de carte.

8. Ungaria: în Budapesta 1 $ îți va permite să iai o înghețată sau 4 mere mici, 1 hamburger, o carte, un ziar sau o jumătate de oră de parcare în orașul vechi.

9. Turcia: un bilet de autobuz, o cutie “Coca-Cola”, un sandwich, o ceașcă de ceai, două sau trei ziare, un kilogram de portocale sau de mere, o jumătate de kilogram de banane, două sticle de apă (0,5 litri), două pâini.

10. Italia: o sticlă de vin ieftin, 1 kg de Spaghetti sau 6 sticle de apă minerală.

11. Coreea de Sud: în Seul cu 1$ poți merge cu autobuzul sau metroul.

12. Egipt: o porție de koshary plate, care include orez, paste, ceapă prăjită, linte, precum și o gogoașă.

13. India: în Calcutta cu 1$ poți foarte bine să mănânci

14. Costa Rica: papaya, ananas sau pepene verde.

15. Emiratele Arabe Unite: în Dubai poți savura o shaurma în Jabal Al Noor.

16. Portugalia: 1 espresso (să nu fie cumpărat de la aeroport).

17. Australia: un bilet de loterie cu șansa de a câștiga cât mai mulți bani.

18. Statele Unite: în Los Angeles poți lăsa mașina în parcare timp de o oră.

19. Argentina: în Buenos Aires poți merge cu autobuzul sau metroul, cumpara o varietate de fructe sau o brățară împletită sau mananca o brioșă.

20. Marea Britanie: o jumătate de litru de benzină, două țigări, 3 mere, ziare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ